Femeia din Dosarul Berbeceanu. O telenovelă terminată cu "turnătorie" la Parchet

Traian Berbeceanu
Traian Berbeceanu

Mirela Simina Litera, folosită ca martor al acuzării în dosarul lui Traian Berbeceanu, este inculpată într-un dosar de crimă organizată. Mărturia sa este contestată de comisarul-șef, care susține că soţii Litera ar fost favorizaţi ilegal de anchetatori, în schimbul declaraţiilor menite să îl denigreze.

[caption id="attachment_384697" align="alignleft" width="297"] foto: alba24.ro[/caption]

Mirela Simina Litera a fost soţia lui Alin Simota, după care s-a căsătorit cu interlopul Cristian Litera, scrie zhd.ro. Inculpată într-un dosar de crimă organizată - în care sunt judecați Alin Simota și Cristian Litera, ea a fost arestată preventiv în luna mai a acestui an şi eliberată trei luni mai târziu. Tânăra le-a povestit procurorilor că Berbeceanu ştia de infracţiunile comise de soţul ei, însă nu lua măsuri împotriva acestuia.

Potrivit procurorilor, Mirela Litera s-ar fi implicat în infracţiunile de cămătărie şi şantaj comise de soțul său. Ea era cea care primea banii datoraţi şi dobânzile de la datornici.

Ce le-a spus Mirela Litera anchetatorilor

Declaraţiile din dosar ale tinerei fac referire la presupusa relaţie de prietenie dintre Berbeceanu şi Cristian Litera.

"Litera Simina Mirela, soţia lui Litera Cristian, confirmă relaţia dintre Berbeceanu şi Litera, faptul că soţul ei îi spunea lui Berbeceanu faptele comise şi se sfătuia cu acesta, după care se liniştea. (…) Reiese că Berbeceanu Traian era informat de Litera Constantin Cristian cu privire la tot ceea ce acesta comitea împreună cu membrii grupării sale ca fapte penale, ocazie cu care, spre exemplu, Litera Cristian i-a spus lui Berbeceanu Traian despre implicarea lui Simota Alin care comanda agresiunile, precum şi despre bătăile şi şantajele organizate asupra părţilor vătămate Gherasim Paul, fotbaliştilor de la Jiul Petroşani şi chiar a unei persoane bătute la Bucureşti, la solicitarea soţilor Biriescu – Dragodan. Răspunsul lui Berbeceanu Traian la relatarea acestor aspecte infracţionale a fost fie de genul „lasă că nu ţi se întâmplă nimic, că nu sunt probe”, sau a râs, întrebându-l pe Litera cu referire la soţii Biriescu, dacă Biriescu Anişoara i-a cerut expres, să bată victima din Bucureşti, pe nume Dragodan, aşa de tare. Litera i-a răspuns afirmativ", se arată în referatul propunerii de arestare preventivă.

Berbeceanu, acuze la procuror și la familia Litera

Declaraţiile Mirelei Litera au fost contestate de Traian Berbeceanu. Acesta susține că procurorii i-ar fi promis lui Cristian Litera reducerea la jumătate a pedepsei cu închisoarea, în cazul în care îl va "turna".

"În una din zile, Litera Simina a fost scoasă din arestul IPJ Alba și transportată de scms Muntean Alin și agent Selaru Florina, cu mașina de serviciu și cu complicitatea procurorului șef Mureșan Ioan, la domiciliul din Deva pentru a petrece câteva ore cu cei doi copii minori. În acest timp, Litera Cristian se afla la sediul DIICOT ST Alba Iulia și scria cele dictate de anchetatori. În foarte multe situații, soții Litera Cristian și Simina au fost scoși din arestul IPJ Alba și duși la sediul DIICOT ST Alba Iulia, chipurile pentru continuarea anchetei, în realitate fiindu-le facilitate întâlniri între ei și întâlniri cu membri de familie. Pe durată acestor episoade, sunt „vizitaţi” și de alte persoane împreună cu cei din familie, întâlnirile nu sunt monitorizate în niciun fel, arestații fiind lăsați liberi pe holurile și în birourile IPJ Alba sau DIICOT ST Alba Iulia. Dupa lasarea in libertate a lui Litera Simina, echipa Mureşan – Muntean au continuat favorurile făcute celor doi astfel că săptămânal Litera Cristian este scos din arestul IPJ Alba, condus în biroul scms Muntean Alin unde se întâlneşte cu soţia sa Litera Simina. Adesea, Mutean Alin a fost văzut încuind biroul cu cei doi inculpaţi în interior şi revenind dupa 30-45 de minute, sau aşteptând pe hol consumarea întâlnirii", a transmis Traian Berbeceanu, într-o scrisoare făcută publică după reţinerea sa.

Simina Litera a fost trimisă în judecată într-un dosar de crimă organizată, în care acuzaţiile pentru care va trebui să răspundă sunt aderare la grup infracţional organizat, complicitate la şantaj în formă continuată, complicitate la şantaj, complicitate la cămătărie în formă continuată şi complicitate la trafic de persoane în formă continuată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel