MARŞUL SOLIDARITĂŢII. Francois Hollande: Parisul este capitala lumii

Parisul a devenit, duminică,  capitala mondială a luptei împotriva terorismului. Un milioan de persoane, la care se vor adăuga circa 50 de șefi de state și guverne, vor participa la la Marșul solidarității, după atentatele comise de cei trei jihadişti şi soldate cu 17 morţi, relatează AFP.

UPDATE: Președintele Franței, Francois Hollande, a mulțumit liderilor prezenți la marșul de duminică.

UPDATE: Klaus Iohannis se află în primul rând, la marşul şefilor de stat şi de guvern, alături de preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

UPDATE: Familiile victimelor atentatului împotriva publicației satirice Charlie Hebdo, soldat miercuri cu 12 morți, precum și apropiați și supraviețuitori s-au aflat, duminică, în fruntea Marșului Solidarității.

„Parisul este astăzi capitala lumii", a declarat preşedintele Franţei, Francois Hollande, în cursul dimineţii de duminică. La manifestările de la Paris, care vor începe la orele 15.00 (16.00 ora României) va participa şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Peste un milion de oameni sunt aşteptaţi să participe, duminică, la Paris la Marşul solidarităţii din Paris, ca un omagiu adus victimelor atentatelor teroriste din cursul acestei săptămâni. Sute de mii  de oameni s-au strâns în Piaţa Republicii de unde va începe marşul pe o distanţă de 3 kilometri.

Citește și: SCHENGEN. Aderarea României, în pericol. Spania vrea reintroducerea controalelor la frontieră

Peste 50 de şefi de stat , de guvern şi lideri din toată lumea şi-au anunţat participarea. La evenimentul, la care va participa şi preşedintele Klaus Iohannis, vor veni şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi al Parlamentului European, Martin Schulz, premierul Marii Britanii, David Cameron, şi cel spaniol, Mariano Rajoy, premierul Italiei, Matteo Renzi, precum şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cancelarul german Angela Merkel. De asemenea, şi-au anunţat participarea la acest miting secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, şi cel ungar, Viktor Orban, preşedinta Elveţiei, Simonetta Sommarugale, şi prim-miniştrii danez, Helle Thorning-Schmidt, belgian, Charles Michel, olandez, Mark Rutte, grec, Antonis Samaras, portughez, Pedro Passos Coelho, ceh, Bohuslav Sobotka, şi leton, Laimdota Straujuma. Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi liderul palestinian Mahmoud Abbas vor fi prezenţi şi duminică la mitingul de solidaritate de la Paris.

Toate partidele vor fi prezente, cu excepţia Frontului Naţional, a cărui preşedintă, Marine Le Pen, a denunţat excluderea formaţiunii sale de extremă-dreapta de la mitingul parizian şi a făcut apel la manifestaţii în provincie.

O mobilizare de asemenea forțe s-a mai înregistrat după victoria la Campionatul Mondial de fotbal din 1998, atunci când circa1,5 milioane de francezi au ieșit în stradă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel