Marin Condescu, fost finanţator la Pandurii Tg Jiu: Am făcut două blaturi voluntare. Cristi Borcea venea cu idei, m-a dus la un domn ministru...

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Marin Condescu, fost finanţator al celor de la Pandurii Târgu Jiu, a vorbit despre blaturile din fotbalul românesc. 

"Două blaturi voluntare. Cu Oțelul Galați când nu plătisem o datorie lui Dinamo pentru Ilie Iordache și n-am fost programați de LPF. Iar cel de-al doilea când am ieșit de pe teren la Tg. Mureș cu Marius Avram arbitru. Era imposibil de jucat pe terenul ăla înghețat. Am pierdut ambele meciuri cu 0-3", a spus Marin Condescu pentru cei de la GSP, când a fost întrebat dacă a participat la blaturi în fotbal.

Acesta spune, însă, că au fost presiuni şi pentru altele şi arată cu degetul spre Cristi Borcea, fost finanţator al lui Dinamo Bucureşti. 

"Borcea a făcut multe presiuni. Eram pe ultimul loc, cu 16 puncte. Trebuia să plecăm la București să jucăm cu Dinamo. Borcea venea cu idei să nu băgăm anumiți jucători. Și m-a dus la un anumit domn ministru și mi-a cerut să nu joace cinci jucători. Nici nu i-am spus lui Neagoe, am tăcut. 

La București a apărut formația completă. 1-0 pentru Dinamo, în minutul 80 penalty pentru Dinamo, dar apără Mingote. În minutul 85, Pițurcă 1-1, iar în 87 face Arrieta 2-1. Șapte meciuri consecutive le-am câștigat și-am scăpat de la retrogradare. Dincolo de aceste presiuni care îi erau la îndemână, niciodată n-a propus o alternativă. Niciodată", a mai spus Condescu.

Întrebat despre un episod similar cu FCSB, Condescu a spus că "acolo a fost altceva! I-am propus domnului Badea doi jucători de la noi, pe Chiricheș și pe Pintilii. Trebuia să-i dau niște bani pe care nu-i aveam, dar i-am propus jucătorii, însă dânsul nu i-a vrut. Apoi i-am vândut domnului Becali, care mai avea ieșirile sale spumoase. Eu l-am transferat în vară pe Chiricheș la Steaua, dar i-am spus să mi-l lase până în iarnă, să adun puncte. A ieșit pe post înaintea meciului direct cu Pandurii: "E Chiricheș acolo, poate să facă penalty". Mi-am dat seama de pericol și l-am chemat pe Pintilii acasă la mine, în Snagov. Chiricheș avea 21 de ani, iar dacă se întâmpla asta cariera lui ar fi fost umbrită. Atunci i-am zis lui Pintilii, care era căpitan. "Câți bani vreți voi să bateți Steaua?". "Băi, ești nebun?!". "Câți bani vreți? Doar că dacă luați bătaie vă opresc banii pe care vi-i dau". "3.000 de euro de căciulă și batem Steaua". Începe meciul. Chiricheș greșește în minutul 4-5 se face 1-0 pentru Steaua. 1-1, 2-1, i-am bătut. E meciul în care Gardoș îi rupe piciorul lui Băcilă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel