Marian Vanghelie, pledoarie senzațională la ÎCCJ: Sunt natural ca brânza de oaie

Marian Vanghelie vrea să scape de arest și să fie cercetat în stare de libertate, iar în pledoaria susținută joi la Înalta Curte de Casație și Justiție a făcut declarații uluitoare, susținând inclusiv că este "natural ca brânza de oaie" și că "poate n-are demnitate că nu și-a denunțat prietenii".

"Eu nu sunt un om care nu înţelege tot ce i se întâmplă. Puneţi-mi toate interdicţiile, dar lăsaţi-mă să mă duc la familia mea şi să mă ocup de acest dosar. Sunt multe poveşti în el. Cred în Dumnezeu şi cred în dumneavoastră că reuşesc să vă sensibilizez prin atitudinea mea. Sunt natural ca brânza de oaie! Vreau să ies afară cu demnitate.

Este ultima dată când sunt la ICCJ. Mă gândesc ce să vă spun. Sunt sume de zeci de miliarde euro din care nu se regăseşte niciun euro. Sunt singurul care sunt arestat. Poate n-am demnitate că nu mi-am denunţat prietenii, un motiv aprig pentru DNA să mă reţină în arest. Subliniez că acest dosar a fost creat într-o perioadă foarte scurtă. Marea majoritate au fost luaţi de pe stradă, au fost reţinuţi 24 ore, au dat declaraţii împotriva mea şi apoi au ieşit afară. Nu sunt un pericol public şi nici nu mă interesează să vorbesc cu denunţătorii mei. Îi înţeleg şi pe ei. M-am gândit dacă am pe cine să denunţ, cred că aş avea mulţi prieteni despre care să scriu pe hârtie lucruri reale sau mai puţin reale. O să ajungem ca jumătate din România să denunţe cealaltă jumătate.", i-le-a spus Marian Vanghelie, primar suspendat al Sectorului 5, magistraților de la ÎCCJ, citează Agerpres.

Mircea Geoană: Marian Vanghelie i-a făcut cadou soției mele două ceasuri- Rechizitoriu

Joi dimineaţă a început procesul în care Marian Vanghelie este acuzat că a luat şpagă de zeci de milioane de euro.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat, marți, că procurorii din cadrul Secției de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată a primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie, în sarcina căruia s-au reținut nouă infracțiuni de luare de mită, nouă infracțiuni de abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani. 

Marian Vanghelie este judecat în stare de arest preventiv, în vreme ce alți trei inculpați sunt judecați sub control judiciar.

Cum a ajuns Dan Diaconescu agent imobiliar pentru Marian Vanghelie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel