Mircea Geoană: Marian Vanghelie i-a făcut cadou soției mele două ceasuri- Rechizitoriu

Într-o declarație dată ca martor la DNA, senatorul Mircea Geoană a recunoscut că primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, i-a făcut cadou soției sale, Mihaela Geoană, două ceasuri Vacheron Constantin. Mircea Geoană a spus că nu cunoaște valoarea ceasurilor.

Declarația senatorului apare în rechizitoriul prin care Marian Vanghelie a fost trimis în judecată pentru nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani. Mircea Geoană le-a spus procurorilor că-l cunoaște pe Marian Vanghelie din anul 2002, prin intermediului celui care atunci era președinte al Organizației PSD București, Dan Ioan Popescu.

Ce le-a declarat Geoană anchetatorilor despre ceasurile de la Vanghelie

"Cu Vanghelie Marian-Daniel nu sunt prieten, ci sunt coleg de partid. În anul 2008, din câte îmi aduc aminte, cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani, am primit cadou de la Vanghelie Marian-Daniel un ceas marca Glashutte, de culoare negru cu auriu, model Panomatic Crono, nr. 000223, No. reference 19501110104, Date of sale 05.08.2008. Fac precizarea că nu cunosc valoarea acestui ceas. De asemenea, undeva în anii 2008-2009, la diferite aniversări, Vanghelie Marian-Daniel i-a făcut cadou soției mele, Geoană Mihaela, două ceasuri marca Vacheron Constantin, unul alb cu auriu și curea bleumarin, model 25021/000R, Case nr. 795982, Movement nr. 9699232, Metal Or rose, Dial 9115, Bracelet Cuir, împreună cu o cutie neagră, iar celălalt, argintiu cu alb și curea roz, cu seria 821914 83505. De asemenea, nu cunosc valoarea acestor ceasuri. În afară de aceste trei ceasuri menționate, nu am primit alte cadouri de la Vanghelie Marian-Daniel (...) Predau, cu această ocazie, organului de urmărire penală cele trei ceasuri menționate mai sus", este declarația dată de Mircea Geoană, conform citării Agepres.

Omul de afaceri Marin Dumitru, care l-a mituit pe Marian Vanghelie pentru a obține contracte din bani publici, a spus că prin firmele sale a plătit lucrările la sediul de campanie al lui Mircea Geoană și la sediul PSD Sector 5 din zona Teiuș. În acest context, Mircea Geoană a precizat că nu știe dacă a fost renovat sediul PSD de lângă Magazinul Cocor și că și-a desfășurat campania electorală pentru alegerile prezidențiale din anul 2009 la sediul național al PSD din Bulevardul Kiseleff 10.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel