Urmărește emisiunea live


Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani și 8 luni. Ce a spus fostul primar, contactat de DCNews

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost condamnat la peste 11 ani de închisoare. 

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a fost condamnat, joi, de Tribunalul Bucureşti la 11 ani şi 8 luni închisoare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani, transmite Agerpres. 

Decizia instanţei nu este definitivă.

Contactat de DCNews, fostul primar al Sectorului 5 a afirmat că, deocamdată nu știe nimic despre decizia instanței și că așteaptă comunicarea oficială în acest sens. Primarul a afirmat că știe informația pe surse din presă. ”Nu știu nimic, să vedem oficial” a spus fostul primar. 

Pronunțarea oficială în ceea ce-l privește pe Marian Vanghelie

Ulterior, a venit și minuta instanței, deci pronunțarea este în mod oficial confirmată: ”Condamna pe inculpatul Vanghelie Marian- Daniel la pedeapsa rezultanta de 11 ani si 8 luni inchisoare. 

- interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsa complementara exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, drepturi prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pe o perioada de 5 ani de la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale.

- interzice inculpatului ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, drepturi prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, de la data ramanerii definitive a hotararii pana la data executarii sau considerarii ca executata a pedepsei principale.”

În dosar, mai sunt și alte condamnări, la 4 ani de închisoare, la 8 ani și la 3 ani, dar și achitare. Pe lângă condamnare, mai sunt de plătit părții civile Sectorul 5 al Municipiului București 15.044.700 euro, la cursul BNR în ziua plății, ca daune materiale. 

În acest sens, se confiscă mai multe bunuri mobile și imobile. Marian Vanghelie este obligat să platească în dosar 20.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

În anul 2015, a fost trimis fostul primar în judecată în acest dosar, pentru 26 de infracțiuni de corupție, alături de directorul de atunci al Economatului. Prejudiciul în dosar s-ar fi ridicat la 60 de milioane de euro, din care jumătate ar fi reprezentat șpaga fostului primar, conform acuzațiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel