Marele opozant al lui Lukașenko, Viktor Babariko, a fost condamnat la ani grei de închisoare

Viktor Babariko a fost găsit vinovat pentru niște ilegalități despre care spune că sunt măsluite.

Un mare contestatar al președinției bieloruse, Viktor Babariko, a fost condamnat la 14 ani de închisoare, anunță BBC. Fostul bancher a fost găsit vinovat pentru luare de mită și spălare de bani, acuze despre care spune că au fost inventate pentru a nu-l mai încurca pe Alexander Lukașenko la alegerile prezidențiale de anul trecut printr-o candidatură.

Babariko este unul dintre cei mai importanți oponenți ai președintelui bielorus care a fost fie închis, fie exilat. Contestatarii lui Lukașenko, alături de guvernele occidentale, spun că președintele care conduce Belarusul de 27 de ani a aranjat alegerile pentru a câștiga din nou.

Babariko a fost reținut în iunie 2020 să nu candideze pentru președinție, fiind înlocuit de trei femei

Perchezițiile autorităților de la banca pe care o condusese Babariko, Belgazprombank, au rezultat într-o investigație penală. După ce i s-a interzis să nu candideze la președinție și a fost arestat în iunie 2020, un trio de femei și-au unit forțele pentru a-l înlocui și a-l contesta pe Lukașenko. Printre acestea se număra și Maria Koleniskova, o aliată a lui Babariko, care acum este tot în închisoare.

Alexandr Lukaşenko a ordonat vineri, 2 iulie, închiderea totală a frontierei cu Ucraina

Preşedintele belarus Alexandr Lukaşenko a ordonat vinerea trecută închiderea totală a frontierei cu Ucraina şi a anunţat destructurarea unor celule teroriste legate de Occident care intenţionau să realizeze o lovitură de stat în Belarus, informează Agerpres, citând Reuters şi AFP. O cantitate imensă de arme vine din Ucraina în Belarus. Iată de ce am ordonat forţelor de securitate a frontierei să închidă complet frontiera cu Ucraina, a spus Lukaşenko.

Liderul de la Minsk a afirmat că autorităţile belaruse au destructurat celule teroriste latente legate de Germania, Ucraina, SUA, Polonia şi Lituania, celule pe care le-a acuzat că planificau să înlăture prin violenţă regimul din Belarus.

VEZI ȘI: Alexandr Lukaşenko a ordonat închiderea frontierei dintre Belarus și Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel