Marea Britanie: Theresa May își joacă viitorul politic! REZULTAT VOT

Theresa May se află într-un moment extrem de dificil. Premierul Marii Britanii urmează să se confrunte în scurt timp cu un vot de încredere în rândul conservatorilor din care face parte.

Sunt momente extrem de tensionate în Marea Britanie unde premierul Theresa May își va juca viitorul politic în această seară. Ea urmează să fie supusă unui vot de încredere de către deputații conservatori. 

Mulți conservatori s-au arătat extrem de nemulțumiți de acordul pentru Brexit pe care Theresa May l-a elaborat, acesta fiind și mărul discordiei. Indiferent de votul de azi, Franța a anunțat în urmă cu puțin timp că acordul cu Marea Britanie privind Brexitul nu va fi renegociat.


Theresa May își joacă azi viitorul politic


Theresa May are nevoie de o majoritate simplă - de 158 din cele 315 voturi ale deputaţilor conservatori - pentru a rămâne la conducerea Partidului Conservator şi a guvernului. 

Potrivit BBC, dacă Theresa May câștigă votul de încredere, ea nu mai poate fi contestată cel puțin un an. Presa din Albion anunță că în cazul unei victorii la limită, Theresa May va rămâne în fruntea guvernului, dar va fi nevoită să organizeze viitoare alegeri și să cedeze conducerea partidului. În cazul unei înfrângeri la votul de încredere, May pierde fotoliul de premier și de lider al conservatorilor. Ar fi o lovitură teribilă în plin proces de Brexit.

Theresa May a precizat înaintea votului că a primit asigurări de susţinere din partea a cel puţin 185 de parlamentari conservatori, număr suficient pentru a-i garanta că va câştiga votul de neîncredere din cadrul propriului partid. Și BBC anunță o victorie a premierului, dar subliniază faptul că votul va fi secret, fapt care poate duce la răsturnarea situației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel