Marea Britanie susține că Rusia a trecut la o „postură defensivă” în războiul din Ucraina

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Ministerul Apărării din Marea Britanie apreciază că Federația Rusă a trecut la o „postură defensivă” în războiul din Ucraina.

Potrivit celei mai recente actualizări de război din partea ministerului britanic al apărării, Rusia a trecut la o tactică mai mult defensivă în prima linie în ultimele șase săptămâni.

„Acest lucru se datorează probabil unei evaluări mai realiste conform căreia forța cu echipaj sever și slab pregătită din Ucraina este în prezent capabilă doar de operațiuni defensive”, a scris ministerul pe Twitter.

„Chiar dacă Rusia va reuși să consolideze liniile defensive pe termen lung în Ucraina, designul său operațional va rămâne vulnerabil.”, mai spun britanicii.

Ministerul a adăugat că rezerviștii ruși s-au alăturat unităților la vest de râul Nipru, conform Al Jazeera.

Grupul de Luptă NATO din România are un nou comandant: colonelul Alexandre Feligonde

Grupul de Luptă NATO din România are un nou comandant, colonelul Alexandre Feligonde, anunţă Forţele Terestre Române.

Ceremonia de schimbare a comenzii, între comandantul Regimentului 8 Paraşutişti de Infanterie Marină, colonelul Cristophe Degand, şi comandantul Regimentului 1 Blindat (1er Regiment de Chasseurs), colonelul Alexandre Feligonde, a avut loc vineri, la sediul Centrului Naţional de Instruire Întrunită 'Getica' din Cincu.

Evenimentul a avut loc în prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, şi a comandantului Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est, generalul de brigadă Dorin Toma.

Grupul de Luptă al NATO din România a fost constituit începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaţionale aliate din cadrul Forţei de Răspuns a NATO, dislocate în ţara noastră. Constituirea grupurilor de luptă în Bulgaria, România, Slovacia şi Ungaria se înscrie în setul de măsuri adoptate de NATO pentru consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe termen mediu şi lung, ca urmare a conflictului militar declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina.

La propunerea Franţei de a prelua rolul de naţiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance ('Spearhead') al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează, în prezent, Grupul de Luptă pentru Apărarea Colectivă (CDBG) pe teritoriul naţional, integrând, relaţional, efective ale Belgiei şi Ţărilor de Jos (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel