Muncitorii români din Marea Britanie vor plăti asigurări de sănătate

Sistem de sănătate
Sistem de sănătate

Străinii din afara Uniunii Europene care aplică pentru vize de peste șase luni în Marea Britanie vor fi nevoiți să plătească o taxă prin care să contribuie la Serviciul Naţional de Sănătate (National Health Service, NHS). Măsura face parte dintr-un plan de stopare a exploatării NHS, în condițiile în care cei vizați beneficiază în prezent de tratament gratuit.

Și cei care vor vizita Insula pentru o perioadă mai scurtă vor fi obligați să achite contravaloarea tratamentului. Măsuri suplimentare vor permite o recuperare mai facilă a costurilor pentru tratamentele cetățenilor din UE. În plus, medicii îi vor putea identifica mai ușor pe cei eligibili pentru tratament, notează cotidianul britanic The Telegraph.

Răspuns pentru Farage

Pachetul de măsuri pentru imigranți este conceput ca un răspuns pentru creșterea electorală de care se bucură Partidul Independenței, creștere ce reprezintă o amenințare pentru Conservatori.

Planurile vor fi prezentate de către secretarul de Stat pentru Sănătate, Jeremy Hunt, ca parte a noului pachet propus de Guvern pentru a arăta impactul imigrației asupra serviciilor publice.

"Trebuie să ne asigurăm că cei care locuiesc sau vizitează Marea Britanie contribuie la sistem", a declarat Jeremy Hunt.

Serviciul de Sănătate a publicat un raport, potrivit căruia, costul de tratare a cetățenilor străini în spitalele Regatului Unit a fost de până la 200 de milioane de lire sterline pe an, începând cu 2003.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel