Marea Britanie se rupe, după Brexit. Un nou referendum, în Scoția

Marea Britanie are mari șanse de dizolvare, după votul de joi, în favoarea Brexit. Primul ministru al Scoției, Nicola Sturgeon, a anunțat că va organiza un nou referendum pentru secesiune în următoarele luni.  Două treimi dintre scoțieni au votat pentru rămânerea în Uniunea Europeană. Decizia de a părăsi Uniunea a fost impusă de un vor masiv din  Middle England și Țara Galilor.

Sturgeon a anunțat că guvernul Scoției va pregăti un pachet legislativ care să permită organizarea unui nou referendum pentru secesiune. ”Circumstanțele s-au schimbat, față de 2004, deci opțiunea pentru un nou referendum se impune”, a spus Sturgeon.

În 2014, secesiunea a fost respinsă de 55% dintre alegătorii din Scoția, doar 45% votând pentru independență. Scoțienii doreau să nu mai împartă cu Londra veniturilșe aduse de platformele petroliere din Marea Nordului. Energia eoliană este un alt atu al Scoției, mai ales că în UE sunt oferite subvenții pentru sursele regenerabile. Restructurarea industriei în Scoția s-a produs cu decenii în urmă, iar votul în favoarea Brexit a venit în special din partea muncitorilor cu salarii mici, care se tem că își vor pierde slujbele și ajutoarele sociale, din cauza afluxului de imigranți și a contribuției la bugetul UE. În Scoția. tema imigranților nu este la fel de importantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel