Marea Britanie se alătură Franței în intervenția din Mali

francois hollande si david cameron dece
francois hollande si david cameron dece

Premierul britanic David Cameron a anunțat că va susține trupele franceze în intervenția din Mali, în vederea înlăturării extremiștilor islamici, dar insistă că trupele nu se vor angaja în luptă, scrie The Guardian.

Marea Britanie este pregătită să-și asume riscul e a trimite un ”număr considerabil” de trupe în Mali și vecinii săi din vestul Africii, David Cameron oferindu-se să sprijine Franța în operațiunea sa de alungare a militanților islamici din fosta sa colonie.

În timp ce apar știri despre insurgenți retrași din Timbuktu ce au dat foc la o bibliotecă ce conținea sute de manuscrise istorice neprețuite, premierul britanic i-ar fi spus președintelui Francois Hollande, sâmbătă noaptea, că Regatul e dispus să ofere suport militar Franței.

David Cameron s-a despărțit luni de consilierul său pe probleme de securitate națională, pentru a discuta ce fel de ajutor poate da Regatul colegilor francezi de Uniune. Surse guvernamentale au spus că deciziile cu privire la trimiterea trupelor britanice în Mali vor fi luate în zilele imediat următoare, pentru ca Franța să stabilească clar cerințele.

O sursă a declarat că Marea Britanie ar putea expedia lejer 200 de trupe dacă Franța ar cere asta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel