Marea Britanie - raid la ambasada Ecuadorului pentru Assanage

assanage
assanage

Marea Britanie a amenințat că va face un raid la ambasada Ecuadorului din Londra, dacă nu i-l vor da pe fondatorul Wikileaks, Julianne Assanage, informează Euronews

Julianne Assanage a căutat azil politic, după ce  s-a decis ca acesta să fie exrădat în Suedia. Ministerul Britanic de Externe a declarat că poate revoca statutul dimplomatic în mai puțin de o săptămână și polițiștii vor putea acționa. Ministrul de externe al Ecuadorului s-a declarat șocat, spunând că dacă britanicii vor invada ambasada, aceasta ar însemna un atac ostil și intolerabil la adresa suveranității țării sale. S-au desfășurat proteste și în fața ambasadei Marii Britanii din Quito.

Regatul Unit este determinat să îl predea pe Julianne Assanage Suediei, țară unde a fost învinovățit de viol și agresiune sexuală, chiar dacă nu i s-au adus acuzații oficiale. Fondatorul Wikileaks se teme să nu ajungă într-un final în Statele Unite ale Americii, acolo unde crede că autoritățile îl vor pedepsi pentru publicarea a sute de comunicate diplomatice ale  S.U.A pe site-ul său.

Julianne Assanage este ziarist, editor și activist pe internet. De asemenea, el este fondatorul, editorul șef și purtătorul de cuvânt al site-ului care prezintă scurgeri de informații, Wikileaks. Acesta a primit și trei premii pentru activitatea jurnalistică. În 2010 a fost reținut de poliția britanică, după ce pe numele său se s-a emis un mandat de arestare pentru acuzația de agresiune sexuală, din partea autorităților suedeze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel