Marcel Ciolacu îi dă replica lui Klaus Iohannis în scandalul Bâstroe

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu a făcut declarații privitoare la canalul Bâstroe.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a făcut declarații de presă despre canalul Bâstroe:

„Ajutăm economic, militar și umanitar Ucraina și nu înseamnă că dacă punem întrebări nu mai susținem Ucraina.

Discursul public al fiecăruia dintre noi trebuie să se concentreze în jurul acestor parametri. Vă reamintesc faptul că România va deveni un pilon principal al reconstruirii Ucrainei, după finalizarea războiului.

Este o realitate faptul că Bâstroe are peste 7 metri și este la fel o realitate faptul că adâncirea acestui canal schimbă condițiile din Delta Dunării.

Sunt total de acord cu domnul președinte, dar cred că toți ne-am câștigat dreptul să avem o opinie când totul este public. Pe toate TV-urile și pe social media se discută despre asta și cred că oamenii aștepată de la oamenii politici să aibă un punct de vedere pe această temă, nu să tacă și să trăim așa într-o nebuloasă.

Sunt ferm convins că domnul Iohannis este cel mai informat om din România și așa trebuie să fie. Eu nu am primit informaii de la Mininsterul de Externe sau din altă parte. Cred că ar fi trebuit ca toți să cunoaștem aceste aspecte, dar, repet, toți putem să avem propria opinie“, a spus Ciolacu.

CITEȘTE ȘI     -    Problema Bâstroe. Daniel Fenechiu (PNL): Presiunea din spațiul public a cerut o anumită abordare. Guvernul a răspuns criticilor venite de la mulți români

Ciolacu: Românilor trebuie să le spunem întotdeauna adevărul

„Opinia mea nu este una care creeze un conflict sau să se spună că suntem proruși. Deja există un semnal de alarmă în ceea ce privește adâncirea canalului Bîstroe și încălcarea unor acorduri internaționale.

Părerea mea e că românilor trebuie să le spunem întotdeauna adevărul, să fim informați și să explicăm exact de ce este necesar ca pentru o perioadă limitată să fie această adâncire, ce urmează în viitor. Așa se face politică, nu facem aceleași greșeli pe care le-am făcut în timpul pandemiei, să creăm o emoție și să pară că autoritățile și oamenii politici știu ei ceva mai mult decât restul românilor“, a spus, joi dimineață, Marcel Ciolacu, președintele partidului Social Democrat.

Reamintim că președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit ieri despre problema apărută în jurul dragărilor pe care ucrainenii le-au făcut pe canalul Bâstroe.

Acesta a spus că „ucrainenii nu au nevoie să fie certați. Au nevoie de sprijin. Nu mă înțelegeți greşit! Nu vreau să se tolereze lucrări care pun în dificultate biodiversitatea Deltei Dunării, dar nu este bine nici să ne ambalăm fără să ştim despre ce este vorba. Multe declarații sunt nepotrivite şi neproductive“.

CITEȘTE ȘI     -    Adâncirea canalului Bâstroe. Ucraina, reacție, după ce s-a contrazis: Am notificat partea română, în august 2022, şi nu am primit comentarii. Nu vedem nicio problemă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel