EXCLUSIV  Mara Bănică, moment crunt: Mi-am pierdut cunoștința. M-au dus acasă. O oră mai târziu, începea masacrul

Mara Bănică / Foto Facebook
Mara Bănică / Foto Facebook

Au trecut 30 de ani de la Revoluție. Este timpul să ne amintim de acele momente care ne-au făcut liberi.

Mara Bănică a povestit pentru DC News ce a făcut la Revoluția din 1989. Jurnalista povestea că a ieșit în stradă cu o pagină ruptă din cartea de muzică pe care erau imprimate versurile imnului național. Când s-a tras prima dată, vedeta și-a pierdut cunoștința, iar părinții au dus-o imediat acasă. Doar o minune a făcut ca ea să scape cu viață.

"La Revoluție, eram în clasa a opta, abia îmi făcusem buletinul. De ziua mea, tata îmi făcuse cadou un trening roz cu scris, nu se găseau, îl imprimase undeva, clandestin. Locuiesc chiar la Universitate. Tata, pe 21 decembrie era la manifestație, cu institutul de cercetare la care lucra. Eu eram acasă, mă uitam la un film la video. Știu că în jurul orei 15,00, l-am auzit pe tata în curte, vorbind cu niște vecini: "Gata, pică Ceaușescu". A venit și mama de la birou (lucra pe Calea Victoriei) și am ieșit pe stradă să vedem ce e la Intercontinental. Atunci au fost primii morți, striviții de un TAB, chiar în fața sălii Dales. Seara, am rupt din cartea de muzică de clasa a patra (o păstrase mama), o pagină pe care erau imprimate versurile de la Deșteaptă-te, Române, și am ieșit toți în stradă, la Teatrul Național.

Când s-a tras prima oară cu trasoare în aer, mi-am pierdut cunoștința. M-au dus acasă. A fost, probabil, salvarea noastră. O oră mai târziu, începea masacrul. A doua zi la prânz, am aruncat trei lei și am aprins o lumânare cu ai mei în fața Bisericii Colțea, într-o baltă de sânge. Îmi amintesc că atunci când au ieșit muncitorii, tata a spus: "E gata. Noi ne-am făcut datoria", spunea Mara Bănică pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel