MApN: Manifestări dedicate Zilei Forţelor Terestre, în perioada 20 - 23 aprilie

soldați
soldați

Ministerul Apărării Naţionale va organiza, începând cu 20 aprilie, o serie de manifestări dedicate Zilei Forţelor Terestre, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

Potrivit unui comunicat de presă al MApN remis, luni, Agerpres, Ziua Forţelor Terestre se sărbătoreşte în fiecare an pe 23 aprilie.

'Cu acest prilej, în toate garnizoanele din ţară şi în teatrul de operaţii din Afganistan se vor organiza manifestări dedicate acestei sărbători, care vor cuprinde expoziţii, vizionări de filme documentare, exerciţii de mânuire a armamentului, prezentări de tehnică militară, armament şi echipamente, ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare şi spectacole artistice susţinute de către formaţiile cercurilor militare', precizează MApN. În Bucureşti, adaugă sursa citată, manifestările vor debuta pe 20 aprilie cu Cupa presei la tir, în poligonul Căţelu.

Apoi, pe 21 aprilie, la Afi Palace Cotroceni, şi pe 22 aprilie în staţia de metrou Tineretului, specialişti EOD, poliţişti militari, cercetaşi, elevi şi studenţi vor prezenta aspecte din viaţa de militar şi oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ.

Pe 22 aprilie, arată MApN, vor mai fi organizate ceremonii militare cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor căzuţi în misiune în teatrele de operaţii, la Monumentul Geniului şi la Monumentul Infanteriei. În aceeaşi zi, în cadrul evenimentului 'Armata - o şcoală altfel', va fi amenajată o expoziţie de echipamente, armament şi tehnică militară folosite atât în cadrul activităţilor curente de instruire, cât şi în misiunile din teatrele de operaţii.

Pe 23 aprilie, în Parcul Tineretului, militarii din forţele terestre vor prezenta tehnica de luptă, armamentul şi echipamentul din dotare, exerciţii demonstrative de intervenţie a echipei EOD, de supravieţuire, procedee de escaladare şi traversare cu ajutorul funicularului, tehnici de autoapărare, precum şi exerciţii de mânuire a armamentului.

În seara aceleiaşi zile se va desfăşura retragerea cu torţe, pe itinerariul Parcul Tineretului - Piaţa Unirii - Splaiul Independenţei - Piaţa Eroilor - Cotroceni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel