Manuale educație fizică. Liviu Pop, noi informații

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, spune că noul manual de Educaţie fizică şi sport, introdus în premieră în acest an la elevii de clasa a V-a, a fost realizat pe baza sugestiilor specialiştilor de la Academia Română şi de la facultăţile de profil din ţară, iar elevii vor face mişcare ca şi până acum, nu vor primi teme şi nici lucrări de control la această materie. 

"Acest manual este un instrument care îi ajută în procesul educativ pe profesori, pe părinţi şi pe elevi. Toţi trei actorii au de câştigat. Nu văd care este în fond problema că există un manual. Nu dă nimeni lucrare de control la Educaţie fizică din manual. Nu se dau teme pentru acasă sau teme de vacanţă din manual", a precizat ministrul Pop, vineri, într-o conferinţă de presă. 

Ministrul intenţionează să încurajeze orele de Educaţie fizică şi sport, până la clasa a XII şi ia în calcul să existe manual pentru această materie, pentru fiecare an de studiu, de la gimnaziu, până la terminarea liceului. 

"Vedem reclamele "Faceţi 30 de minute sport în fiecare zi", dar nu prea ştim cum să facem sport. (...) O să încurajez orele de Educaţie fizică şi sport şi noile programe şcolare pentru clasele IX-XII. (...) Ora de Educaţie fizică nu se schimbă", a spus ministrul Educaţiei. 

Ministrul Pop spune că acest manual se introduce ca urmare a schimbării programei şcolare, fiind predat în majoritatea statelor Uniunii Europene. 

"Într-adevăr părerile sunt pro şi contra neavând toate informaţiile. Majoritatea statelor din UE au manuale de Educaţie Fizică pentru clasa a V-a. Vă dau un singur exemplu, Franţa are din clasa a întâia manual pentru Educaţie Fizică. Dacă vă uitaţi la conţinutul manualului, el este util şi pentru părinte şi elev şi pentru profesor. Şi de aceea am postat pe pagina mea de socializare, un link cu unul dintre manuale pentru a încerca să explicăm acest lucru. Nu este decizia Ministerului Educaţiei Naţionale. Aceste programe au fost făcute de experţi ai Academiei Române, alături de CNEE şi IŞE, două instituţii care se ocupă de elaborarea programelor şcolare şi rescrierea programului şcolar. Este pentru prima dată în România când am introdus manualul pentru disciplina Educaţie fizică şi sport", a spus Liviu Pop, scrie Agerpres.

Ministrul Educaţiei Naţionale anunţă că Guvernul va continua să realizeze şi să doteze sălile de sport, despre care spune că nu sunt suficiente în prezent. 

"Şi cu manual şi fără manual, sălile de sport trebuie să le facem. În 31 august o să avem o radiografie cu profesorii de sport şi sălile de sport. (...) Nu sunt suficiente săli de sport pentru procesul educativ", a adăugat ministrul Educaţiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel