Manifestaţii extrema dreaptă, Chemnitz. Reacția ONU

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Ra'ad Al Hussein, a calificat miercuri drept 'şocante' manifestaţiile extremei drepte împotriva străinilor din Germania.

În cursul manifestațiilor, mai mulţi simpatizanţi au defilat făcând salutul nazist. 'Cred că este extrem de important ca toţi oficialii din Europa să denunţe acest lucru', a declarat Zeid Ra'ad Al Hussein, la o conferinţă de presă la Geneva, relatează AFP.

Elementul declanşator al acestor manifestaţii s-a produs în weekend, când un german a fost ucis în timpul unui conflict în oraşul Chemnitz, al treilea cel mai mare oraş din Saxonia. Poliţia a arestat doi suspecţi, un sirian şi un irakian, iar această crimă a declanşat tensiunile la nivel naţional în jurul migranţilor.

Poliţiştii, puţini la număr, au părut copleşiţi duminică de acţiunile neo-naziştilor şi ale huliganilor care au aruncat cu sticle, pietre şi alte obiecte. Luni seara, în timpul a două demonstraţii, de data aceasta anunţate de extrema dreaptă şi extrema stângă, poliţiştii au fost din nou depăşiţi de situaţie din cauza numărului lor redus.

Amnezie aparent completă

Întrebat despre aceste evenimente, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a afirmat că persoana care l-a ucis pe cetăţeanul german 'trebuie pedepsită', însă 'ceea ce s-a întâmplat în Saxonia în ultimele zile este într-adevăr şocant'. 'Uneori, puteţi să vă simţiţi descurajaţi deoarece creşterea continuă a acestor partide de extremă dreaptă, cu amnezie aparent completă şi o lipsă de orientare pe termen lung, poate continua în pofida a ceea ce vedem', a adăugat el.

'Ceea ce mi se pare îngrijorător în multe ţări europene este faptul că aceeaşi crimă comisă de o persoană care nu este migrant nu are aceeaşi acoperire mediatică ca atunci când este comisă de un migrant', a mai spus el. 'Este deosebit de îngrijorător să vedem acest lucru în Europa din cauza traumatismului enorm la care chiar ea a fost martoră în secolul XX', a conchis el.

Vezi și: Petiție Declic. Jandarmeria, reclamată la ONU de 40.000 de români


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel