Petiție Declic. Jandarmeria, reclamată la ONU de 40.000 de români

Protest
Protest

Peste 40 de mii de cetățeni cer ajutorul Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului, pentru investigarea și sancționarea abuzurilor Jandarmeriei Române, comise la protestele din 10 august, în urma cărora 452 de persoane au necesitat îngrijiri medicale.

Comunitatea Declic a inițiat o petiție, prin care solicită Organizației Națiunilor Unite (ONU) să demareze o analiză proprie a dovezilor și să evalueze acuzațiile de încălcare a drepturilor omului. La o zi de la lansarea petiției în mediul online, peste 40.000 de români au semnat-o și cer ca vinovații pentru violențele de la proteste să plătească.

Ce solicită petiționarii

În aceste condiții, semnatarii petiției solicită ONU să reconsidere oportunitatea prezenței jandarmilor români în programele internaționale de menținere a păcii. Declic se va adresa Națiunilor Unite, care, prin mandatul lor internațional, pot pune presiune și pot sancționa abuzul de putere al forțelor de ordine. Apelul va fi transmis către recent numitul Înalt Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, căruia semnatarii îi cer să demareze o analiză proprie a dovezilor și să evalueze acuzațiile de încălcare a drepturilor omului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel