Petiție Declic. Jandarmeria, reclamată la ONU de 40.000 de români

Bogdan Cotigă / 16 aug 2018 / 12:57 Salveaza PDF Comentarii
Protest
Descriere foto: Protest

Peste 40 de mii de cetățeni cer ajutorul Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului, pentru investigarea și sancționarea abuzurilor Jandarmeriei Române, comise la protestele din 10 august, în urma cărora 452 de persoane au necesitat îngrijiri medicale.

Comunitatea Declic a inițiat o petiție, prin care solicită Organizației Națiunilor Unite (ONU) să demareze o analiză proprie a dovezilor și să evalueze acuzațiile de încălcare a drepturilor omului. La o zi de la lansarea petiției în mediul online, peste 40.000 de români au semnat-o și cer ca vinovații pentru violențele de la proteste să plătească.

Ce solicită petiționarii

În aceste condiții, semnatarii petiției solicită ONU să reconsidere oportunitatea prezenței jandarmilor români în programele internaționale de menținere a păcii. Declic se va adresa Națiunilor Unite, care, prin mandatul lor internațional, pot pune presiune și pot sancționa abuzul de putere al forțelor de ordine. Apelul va fi transmis către recent numitul Înalt Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, căruia semnatarii îi cer să demareze o analiză proprie a dovezilor și să evalueze acuzațiile de încălcare a drepturilor omului. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23