Mănescu: Să-mi ceară cineva demisia și mai vedem

Ramona Manescu
Ramona Manescu

Ramona Mănescu afirmă că nu i s-a cerut demisia din funcția de ministru al Transporturilor. Ea a precizat că în cazul accidentului aviatic din Apuseni nu s-au întrunit condițiile pentru convocarea unui Comitet Ministerial. Ministrul liberal nu crede că Servicul de Telecomunicații Speciale a dat în mod intenționat coordonate greșite.

”Acum, ce-a făcut Ministerul Transporturilor, că aici a fost marea tevatură? În cazul acestui accident nu se întruneau condițiile pentru a convoca comitet ministerial, adică atunci când în urma unui accident se provoacă disfuncționalități ale infrastructurii de transport, disfuncționalități majore care au un impact social și economic. Niciodată până acum nu s-a convocat comitet ministerial când au fost accidente feroviare, rutiere și aviatice”, a declarat, marți, Ramona Mănescu.

Potrivit HG. 741/2008 privind gestionarea situațiilor de urgență provocate de un accident de aviație civilă, Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență se află pe palierul de decizie și relaționează cu Centrul Operativ. Oficialii MT nu au  precizat până în prezent dacă acesta din urmă s-a întrunit.

Ramona Mănescu a opinat că ministerul pe care îl conduce a acționat ”rezonabil, în condițiile date”.

Întrebată dacă are ceva să-și reproșeze în legătură cu accidentul, Ramona Mănescu a spus: “Ce-ați vrea să-mi reproșez eu, când ROMATSA a făcut ceea ce a considerat că trebuie să facă, noi am luat măsurile administrative, premierul a considerat necesar să sancționăm administrativ conducătorii ROMATSA și probabil că procuratura până la urmă va spune dacă există vinovății în sistem și dacă procedurile nu au fost aplicate corect”.

Ministrul Transporturilor nu crede că ”STS a dat în mod voit coordonate eronate”, punct de vedere pe care spune că și l-a exprimat și în CSAT.

Referitor la o eventuală demisie, Mănescu a declarat: ”Să-mi spună cineva să-mi dau demisia și vedem”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel