EXCLUSIV  Mănăstirea Pasărea - virală pe TikTok. Oamenii se înghesuie ca la urs. Dan Ciachir dezminte presupusele „ritualuri aparte” care s-ar petrece acolo

Rugăciunea pe care să o rostești de Intrarea Maicii Domnului în Biserică / Foto: Pixabay
Rugăciunea pe care să o rostești de Intrarea Maicii Domnului în Biserică / Foto: Pixabay

Mănăstirea Pasărea de lângă București a început să devină una dintre atracțiile principale ale românilor în ultimele săptămâni.

Pe rețelele de socializare trendul mersului la Mănăstirea Pasărea pare că a bubuit, astfel că internauții adună și zeci de mii de vizualizări la videoclipurile care conving algoritmul că se află la celebra mănăstire.

Pentru că nimeni nu știe de ce românii, mai ales bucureștenii, aleg să frecventeze mănăstirea în cauză, l-am sunat pe teologul Dan Ciachir pentru a ne prezenta câteva detalii despre mănăstirea de maici, ctitorită de primul român canonizat.

Vezi și: EXCLUSIV  Mănăstirea Frăsinei, locul interzis femeilor. De ce a fost părăsită, la un moment dat, și minunea întemeiată acolo

„Mănăstirea Pasărea este o ctitorie a Sfântului Calinic de la Cernica, unul dintre cei mai mari nevoitori de monahism românesc. El a fost și episcop de Vâlcea. Sfântul Calinic a fost printre primii sfinți români canonizați, în anul 1955, luna octombrie - iată paradox, că primii români s-au canonizat în comunism. 

Legat de Mănăstirea Pasărea... e ceva de ultimă oră. Este o mănăstire de maici. Mănăstirile de maici sunt împărțite în două categorii. Acelea din sat, unde o maică cu o ucenică au o gospodărie și în mănăstirile de obște, în care se face totul la comun. Era o mănăstire unde mergeau bucureștenii, și pe mine mă duceau de mic. E foarte populară.”, a spus Dan Ciachir, pentru DC News.

Anumite titluri din media sugerează că au loc „ritualuri aparte”

„Nu se poate. În monahismul ortodox nu există ritualuri aparte. În momentul în care se face ceva aparte nu mai este rânduiala bisericii ortodoxe și a monahismului. Sigur că apare câte un „harismatic” și lumea aleargă la el, dar aici e o mănăstire de maici care, de obicei, are un duhovnic care spovedește maicile, care slujește pentru că o femeie nu are voie. Eu n-am auzit să fi apărut ceva la Mănăstirea Pasărea. Ritualurile aparte sunt în afara monahismului și a ortodoxiei. A avut starețe foarte bune această mănăstire.”, a precizat teologul Dan Ciachir, pentru DC News.

Vezi și: EXCLUSIV  15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare. Ciachir explică evenimentul istoric pentru credincioșii din țara noastră

@caleacredintei3 Manastirea Pasarea, Paraclisul Maicii Domnului, 29 februarie 2024, partea I, localitatea Cozieni, comuna Ganeasa, județul Ilfov #foryou #foryoupage #vindecare #credinta #rugaciune #iubire #pace #biserica #viral #fyp #fy #fypシ #manastire #pasarea ♬ original sound - Calea Credinței

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel