Mamadou Sakho cere daune de 14,5 milioane euro din partea Agenţiei Mondiale Antidoping

Internaţionalul francez Mamadou Sakho, suspendat în 2016 de FC Liverpool şi apoi de UEFA în urma unui control antidoping pozitiv, fiind ulterior exonerat, solicită daune de 13 milioane de lire sterline (14,5 milioane euro) din partea Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), anunţă cotidianul britanic The Guardian.

Sakho, în vârstă de 29 ani, care evoluează în prezent la Crystal Palace, a lansat procedurile împotriva AMA estimând că eroarea legată de controlul său antidoping a generat plecarea sa de la FC Liverpool, iar suma pe care o solicită drept despăgubiri reprezintă contravaloarea pierderilor financiare pe care le-a suferit în urma despărţirii de gruparea de pe Anfield, câştigătoarea Ligii Campionilor în acest an.

Fundaşul francez a fost testat pozitiv în martie 2016 la un produs utilizat pentru arderea grăsimilor, înainte de a fi exonerat de către Comisia de disciplină a UEFA, după ce s-a constatat că substanţa respectivă nu era inclusă pe lista produselor interzise de AMA.

În urma acestui caz, Sakho a ratat finala Europa League alături de FC Liverpool precum şi o eventuală selecţie în selecţionata Franţei la EURO 2016. El nu şi-a mai recăpătat apoi locul în echipa engleză, care l-a împrumutat în ianuarie 2017 la Crystal Palace, formaţie care l-a transferat definitiv în cursul aceluiaşi an, pentru 26 milioane de lire sterline.

The Guardian adaugă, totodată, că Agenţia Mondială Antidoping neagă orice responsabilitate directă în plecarea lui Sakho la Crystal Palace, afirmând că aceasta ar fi fost generată de "probleme disciplinare" şi de neînţelegerile cu antrenorul Juergen Klopp. În vara anului 2016, francezul a fost exclus din lotul lui Liverpool în timpul unui turneu în Statele Unite, din cauza unor probleme de comportament.

Rezervist în echipa Franţei pentru Cupa Mondială 2018, Sakho a fost convocat în selecţionata ţării sale în luna octombrie a anului trecut, la meciurile cu Islanda şI Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel