Mall Brăila atacuri. Dan Antonescu: Ar fi putut fi prevenite

Dan Antonescu, specialist criminolog, a declarat că, în cazul bărbatului care a provocat tragedia de la Brăila, puteau fi prevenite aceste infracțiuni, dacă instanța ar fi luat o altă măsură în trecut. 

Dan Antonescu a comentat cazul tânărului care a furat o mașină, după ce l-a înjunghiat pe proprietar și a lovit nouă persoane, dintre care șapte în fața unui mall din Brăila. Specialistul Criminolog a declarat că din cazierul acestuia reiese faptul că avea probleme grave în privința stăpânirii furiei. 

"Avem un lanț de infracțiuni"

"Expertiza psihiatrică medico-legală a stabilit că este un individ care nu își poate gestiona furia. Ceea ce am văzut noi în imaginiile acestea și din ce am aflat, mai ales din comportamenul lui, este clar că este un om cu probleme majore de adaptare în societate, probleme amplificate de consumul de alcool și posibil de substanțe interzise. Dacă ne uităm la succesiunea faptelor lui, avem un lanț de infracțiuni: tâlhărie, tentativă de omor asupra omului căruia i-a furat mașina, tentativă de omor calificat asupra celor doi oameni pe care i-a acroșat pe Centura Brăilei și o altă infracțiune de omor calificat în cazul celor răniți la mall-ul din Brăila", a declarat Dan Antonescu la Antena 3.

"A fost alături de tatăl lui la comiterea infracțiunilor"

"Sunt mai multe infracțiuni care ar fi putut fi prevenite dacă a acest individ ar fi stat măcar acele opt luni la închisoare, pentru că el, anul trecut, a primit o condamnare. Am convingerea că acolo, în penitenciare, mai ales pentru tineret, se mai poate repara câte ceva. E greu de reprat la acest om care în copilăria lui a avut un model parental, mă refer la tată, total negativ. A fost alături de tatăl lui la comiterea infracțiunilor de loviri și alte violențe" a mai spus Dan Antonescu.

Astăzi, bărbatul va fi prezentat în fața instanței cu propunere de arestare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel