Malaezia. Un al doilea român condamnat la moarte. Decizia, definitivă

Darius Muresan / 27 iun 2018 / 23:50 Salveaza PDF Comentarii
Justiție
Descriere foto: Justiție

Ministerul Afacerilor Externe informează că astăzi s-a judecat recursul în cazul celui de-al doilea cetăţean român condamnat la pedeapsa capitală în Malaezia pentru trafic de droguri.

Curtea Federală de Justiţie a Malaeziei, care a judecat recursul, a confirmat pedeapsa capitală printr-o decizie definitivă, fiind epuizate astfel toate căile interne de atac în acest caz, informează TVR. Avocaţii cetăţeanului român urmează să depună o cerere de graţiere la sultanul statului malaezian în care a fost comisă fapta.

Conform procedurilor malaeziene, această cerere va fi analizată de o Comisie de Graţiere, care se convoacă la solicitarea sultanului.

MAE precizează că sentinţa nu poate fi pusă în aplicare până când nu este soluţionată cererea de graţiere, iar acest demers poate fi de durată.

Ministerul reiterează că, încă de la semnalarea cazurilor, s-a implicat şi a întreprins toate demersurile posibile în vederea acordării de asistență cetăţenilor români.

Ambasada României la Kuala Lumpur a urmărit în mod prioritar evoluția procedurilor judiciare aferente, s-a consultat în permanență cu avocaţii apărării şi a asistat la termenele de judecată.

Totodată, reprezentantul cu atribuţii consulare al misiunii diplomatice a efectuat vizite în penitenciarul în care cetăţenii români execută pedepse privative de libertate, a intervenit și a obținut facilități pentru îmbunătățirea regimului de detenție și a menținut legătura cu familiile aparținătoare din țară.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27