Majorarea vârstei de pensionare. Dăncilă: PSD nu va accepta așa ceva

Darius Muresan / 11 ian 2020 / 19:37 Salveaza PDF Comentarii

Viorica Dăncilă a vorbit despre majorarea vârstei de pensionare și măsurile implementate de Guvernul Orban.

„Cu atât mai mult, ministrul Muncii a lăsat să se înțeleagă acest lucru (creșterea vârstei de pensionare - n.r.), invocând tendința de creștere a vârstei de pensionare la nivelul statelor europene. Noi nu aliniem creșterea nivelului de trai, nu creștem alocații, nu creștem salarii, dar vrem să avem această aliniere referitor la vârsta de pensionare.

Mai mult decât atât, mi se pare jignitoare afirmația ministrului Muncii prin care spune că ”românii muncesc puțin și vor să se pensioneze devreme”. Aceste lucruri nu sunt corecte și arată disprețul pe care îl poartă pentru români. Acest Guvern nu are competență și nici voință politică să identifice resurse de creștere a veniturilor bugetare, astfel încât să poată fi plătite pensiile potrivit reglementărilor în vigoare.

Bineînțeles că nu vom accepta. (...) Opțional, dacă cineva vrea nu îi putem îngrădi acest drept. Dar îmi e teamă, din toate afirmațiile apărute în spațiul public, că ei vor să transforme acest lucru în mod obligatoriu. Bineînțeles că PSD-ul nu va accepta acest lucru, mă refer la obligativitatea vârstei de pensionare la 70 de ani”, a spus Dăncilă, la România TV.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23