Maimuța lui Nuțu Cămătaru, găsită de autorități

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Una dintre cele trei maimuțe ale lui Nuțu Cămătaru a fost găsită de autorități, după ce a scăpat din curtea acestuia, susține România TV.

Mai multe echipaje ale Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) însoţite de un medic veterinar specialist în animale sălbatice caută o maimuţă care ar fi scăpat dintr-o curte.

"Mai multe echipaje ASPA însoţite de un medic veterinar specialist în animale sălbatice desfăşoară o acţiune de căutare şi capturare a maimuţei în zona Ferentari, sectorul 5. Animalul a fost văzut de mai multe ori, însă nu s-a reuşit capturarea acestuia", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ASPA, Cătălina Trănescu.

Consilierul general ALDE Tudor-Tim Ionescu a declarat la comandamentul de la PMB referitor la combaterea ambroziei că, din sursele pe care le-a consultat, animalul ar fi scăpat dintr-o curte.

E o infracţiune


"În România e o infracţiune să deţii animale exotice, pentru că nu sunt sunt adaptate acestui habitat. Ele pot să fie în locuri special amenajate, cu experţi, precum Grădina Zoologică, sub nicio formă la persoane fizice, de aceea e o infracţiune, se pedepseşte conform legii cu închisoare de la 1 la 3 ani sau cu amendă penală, în funcţie de cum decide instanţa. Pe speţa de astăzi, din sursele pe care le-am consultat şi eu astăzi, din spaţiul public, cât şi din diferite surse, dar neoficiale, se pare că duminică ar fi fost identificate în sectorul 5 al municipiului Bucureşti trei maimuţe, doi pui şi una adult. Cei doi pui ar fi fost recuperaţi de proprietarul sau de persoane împuternicite de proprietarul lor şi ar fi ajuns înapoi în casa sau în curtea de unde au scăpat, a treia fiind în continuare în libertate pe raza Municipiului Bucureşti. Din ce am înţeles s-a efectuat un apel la 112 de către un cetăţean care a văzut această maimuţă duminică, s-ar fi chemat Jandarmeria la faţa locului, Jandarmeria a încercat să se coreleze cu ASPA (...) dar aici vorbim despre animale exotice care necesită o intervenţie specifică, de tranchilizare specifică", a declarat Tudor-Tim Ionescu.

Un reprezentant al Gărzii de Mediu a menţionat că s-a trimis o echipă pentru prinderea maimuţei şi că, în cazul în care va fi identificată persoana căreia îi aparţine animalul, se verifică dacă există acte de provenienţă.

Maimuţă a scăpat în ambrozie



Un reprezentant al Grădinii Zoologice a spus că, atunci când va prinsă maimuţa, instituţia pe care o reprezintă se oferă să-i facă toate analizele şi să o găzduiască în spaţiile special amenajate pentru maimuţe.

În cadrul comandamentului, un jurnalist a spus în glumă că o maimuţă a scăpat în ambrozie, edilul general exprimându-şi speranţa ca aceasta să nu fie "într-un lan de ambrozie să-i curgă ochii".

"Poliţia locală a sectorului 5, cu Poliţia Locală Municipală, cu Jandarmeria şi cu reprezentanţii Gărzii de Mediu au constituit acum o comisie mixtă, ca să glumim la gluma dumneavoastră, şi caută maimuţa", a spus Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel