Mai mulți copii bolnavi, într-o formație reprezentând litera Z, asemenea celor de pe tancuri

Sursă foto: Facebook (Cristian Ducu)
Sursă foto: Facebook (Cristian Ducu)

Mai mulți copii bolnavi de cancer au fost scoși afară pentru a face o formație reprezentând litera Z, simbol folosit pentru a marca tancurile rusești de pe front. 

Mai mulți copii ruși, bolnavi terminal, au fost forțați să pozeze în zăpadă într-o formație uriașă ce reprezenta litera Z, totul pentru a arăta sprijinul pentru trupele ruse din Ucraina, scrie The Sun. În ultima lună, litera Z a devenit sinonimă cu susținătorii lui Putin și sprijinirea invaziei ruse. 

Derivată din scrierea latină, litera Z au fost văzută în ultimul timp pe tancurile și mașinile blindate rusești care invadează teritoriul Ucrainei.

60 de oameni scoși în frig

Cascada de propagandă a fost organizată de Vladimir Vavilov, președintele unei organizații de caritate împotriva cancerului care administrează un ospiciu pentru copii bolnavi în Kazan, Rusia. Vavilov a spus că, în timp ce stăteau în forma literei „Z”, pacienții țineau pliante cu steagurile Rusiei, Republicii Populare Donețk (DPR), Republicii Populare Luhansk (LPR) și Republicii Ruse Tatarstan. 

Acesta a adăugat: „Pacienții noștri și întreaga echipă au luat parte la activitate, adunându-se aproximativ 60 de oameni în total”.

Inițiativa vine după ce gimnastul rus Ivan Kuliak a provocat indignare etalând simbolul Z, în timp ce stătea lângă un atlet ucrainean, pe podium.

Rusia avertizează SUA și UE

Preţurile la petrol ar putea trece de 300 de dolari barilul în cazul în care Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană interzic importurile de petrol din Rusia, a afirmat luni vicepremierul rus şi ministrul energiei Aleksandr Novak, relatează Reuters şi AFP.

"Este absolut clar că o respingere a petrolului rusesc ar duce la consecinţe catastrofale pentru piaţa globală", a spus Novak, într-o declaraţie video difuzată la televiziunea de stat, scrie Agerpres.

"Creşterea preţurilor riscă să fie imprevizibilă. Ar putea ajunge la 300 de dolari per baril, dacă nu mai mult", a adăugat oficialul rus.

În contextul agravării războiului din Ucraina, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a spus că Washingtonul şi aliaţii europeni discută un posibil embargou asupra importurilor de petrol rusesc, în ideea de a înăspri sancţiunile economice impuse Moscovei. Cu toate acestea, europenii sunt mai prudenţi deoarece unele state din regiune, cum este Germania, depind foarte mult de petrolul şi gazele naturale ruseşti. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel