Mai multe trenuri pe rutele de mare şi munte

CFR Călători a suplimentat, în acest sfârşit de săptămână, trenurile care circulă pe rutele cele mai solicitate, astfel că au rezultat 23.000 de locuri în plus, informează compania.

"Datorită cererii mari de transport, şi în acest final de săptămână, CFR Călători a suplimentat trenurile care circulă pe rutele cele mai solicitate, Astfel garniturile spre/dinspre litoral, spre/dinspre Valea Prahovei sau spre/dinspre zona Moldovei circulă cu aproximativ 300 de vagoane suplimentare şi 23.000 de locuri în plus. Este important ca pasagerii să-şi facă rezervare din timp şi să nu mai cumpere bilet în ultimul moment, pentru a putea suplimenta în mod operativ, în limita parcului disponibil, capacitatea de transport pentru preluarea fluxurilor de călători", se arată într-un comunicat al operatorului feroviar remis duminică Agerpres.

În ultimele cinci luni, CFR Călători a reparat şi modernizat un număr record de vagoane. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, circulau 792 de vagoane faţă de 960 în prezent, număr care va continua să crească pe perioada sezonului, precizează sursa citată.

Reguli obligatorii pentru mersul cu trenul



Pe de altă parte, compania atenţionează că în Gara de Nord Bucureşti şi în alte staţii vor avea loc, prin sondaj, filtre la urcarea în tren şi vor fi admişi la transport doar pasagerii care au bilet.

Persoanele care trebuie să călătorească în următoarea perioadă cu trenul sunt obligate să respecte toate regulile de comportament şi igienă impuse de autorităţi pentru prevenirea şi controlul virusului SARS-CoV-2.

"La bordul trenurilor CFR Călători, masca de protecţie este obligatorie pe toată durata călătoriei! Pentru protecţia dumneavoastră, a celorlalţi călători şi a personalului nostru, vă rugăm purtaţi corect masca, astfel încât să vă acopere gura şi nasul. Personalul nostru este instruit să informeze călătorii din tren prin instalaţiile de sonorizare sau verbal referitor la obligativitatea purtării măştii de protecţie pe întreaga durată a călătoriei cu trenul şi evitarea grupării călătorilor în vagon sau la o singură uşă de urcare a acestuia. Echipele de la control trenuri care verifică modul de îndeplinire a acestor reguli a fost suplimentat. Controalele continuă şi în acest sfârşit de săptămână", se mai arată în comunicat.

Aplicarea de sancţiuni pentru cei care nu poartă masca în tren se va face cu echipajele Poliţiei Transporturi Feroviare, care au competenţe pe această problemă.

"Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situaţia în care la casa de bilete/ghişeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabilă şi pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizaţii. Nu vor fi vândute bilete pentru călătoria fără loc (în picioare). Recomandăm tuturor cumpărarea biletelor din timp, pentru a avea o predictibilitate a cererii, inclusiv a persoanelor care au abonamente şi autorizaţii, şi pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine suplimentarea trenurilor cu vagoane la numărul de locuri solicitat", precizează CFR Călători.

Compania recomandă, totodată, cumpărarea online a biletelor de tren pentru a evita manipularea banilor în numerar. Este indicată efectuarea plăţii la ghişeu cu card bancar sau telefon în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru şi respectarea unei distanţe între călători la ghişeele caselor de bilete/ birouri de informaţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel