Magiunul de Topoloveni, produsul anului 2017

Magiunul din prune Topoloveni a fost desemnat „Produsul alimentar al anului 2017” în cadrul Galei Premiilor „Super-Ferma şi Super-Hrana României” organizată de Grupul Agrointeligenţa şi Mediafax.

Evenimentul a reunit oficialități şi performeri din agricultură care au fost premiaţi pentru contribuţia adusă la dezvoltarea segmentului agroalimentar în anul 2017.

"Magiunul rămâne din 1914, şi va rămâne aşa cum sunt românii, cinstiţi, corecţi şi muncitori. Am promovat acest produs din 1914 peste tot în lume, am promovat tradiţia şi cultura românească autentică. Ambiţia noastră şi munca întregului colectiv au făcut ca Magiunul din prune Topoloveni să fie primul produs alimentar românesc recunoscut la nivelul Uniunii Europene cu certificarea Indicaţie Geografică Protejată pentru tradiţionalitate, autenticitate şi unicitate. Timp de 5 ani, între 2011 şi 2016, a fost singurul produs din România cu această recunoaştere a calităţii", a susţinut dna Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

Profund emoţionată de premiul oferit la această Gală, dna Stanciulov a declarat că, cea mai mare recunoaştere a calităţii sufletului de român autentic şi a calităţii Magiunului din prune Topoloveni a venit din partea Majestăţii Sale Regele Mihai I al României, care a oferit unul dintre primele titluri de Furnizor al Casei Regale companiei. La rugămintea sa, s-a păstrat un moment de reculegere în timpul Galei, în memoria Majestăţii Sale Regele Mihai I, pentru tot ceea ce a însemnat şi a făcut pentru dăinuirea poporului român.

În cadrul acestui eveniment, organizat pentru recunoaşterea şi premierea producătorilor autohtoni, dna Bibiana Stanciulov a ţinut să precizeze că toate ingredientele folosite la fabricarea alimentelor funcţionale Topoloveni şi Topoloveana provin de la producători locali.

În cadrul aceluiaşi eveniment, a mai fost premiată Telemeaua de Ibăneşti ca fiind "Cel mai bun produs tradiţional românesc".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel