Macron-Putin, convorbire telefonică: Franţa intenţionează să ''apere integritatea teritorială a Ucrainei''

Macron, anunţ oficial despre candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al Franţei
Macron, anunţ oficial despre candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al Franţei

Emmanuel Macron a discutat cu Vladimir Putin la telefon despre situația tensionată de la granița cu Ucraina. 

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron şi-a exprimat luni, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său rus Vladimir Putin, preocuparea puternică şi dorinţa de a apăra integritatea teritorială a Ucrainei, a indicat luni seara preşedinţia franceză, în reacţie la desfăşurarea de trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina, relatează AFP, scrie Agerpres. 

În cadrul acestei convorbiri, preşedintele rus s-a limitat să reitereze, potrivit Elysée, analiza pe care o face adesea asupra faptului că negocierile ar fi puse în dificultate din cauza autorităţilor ucrainene.

Trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina



Statele Unite, Uniunea Europeană şi Franţa şi-au exprimat deja îngrijorarea în ultimele zile cu privire la această desfăşurare de trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat luni Rusia împotriva oricărei noi acţiuni agresive la graniţa cu Ucraina.

Trebuie să prevenim o escaladare militară, a indicat la Berlin un purtător de cuvânt al Ministerului german al Afacerilor Externe, cerând Rusiei să dea dovadă de reţinere şi să revină la masa negocierilor.

Situație tensionată în această regiune



Situaţia din această regiune a fost foarte tensionată de la anexarea în 2014 de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea. De peste şapte ani, Ucraina se află în conflict cu separatiştii pro-ruşi în partea de est a teritoriului său, notează AFP.

Lukașenko vrea rachete nucleare rusești la granița UE

Belarus vrea ca sisteme de rachete ruseşti cu capabilităţi nucleare Iskander să fie desfăşurate în sudul şi vestul ţării, a declarat preşedintele Aleksandr Lukaşenko într-un interviu pentru o revistă rusească din domeniul apărării publicat sâmbătă, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Rusia este un aliat apropiat al Belarus, care este acuzată de UE că a pus la cale o criză la frontiera sa aducând cu avionul mii de migranţi pe care apoi i-a îndreptat spre frontiera cu Polonia. Bruxellesul se pregăteşte să adopte noi sancţiuni pentru a sancţiona Minskul.

Lukaşenko a declarat revistei că are nevoie de sistemul de rachete balistice mobil Iskander, care are o rază de acţiune de până la 500 km şi poate transporta focoase convenţionale sau nucleare.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel