Macron, mesaj pentru "vestele galbene"

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat vineri la Bruxelles că Franţa are 'nevoie de calm, de ordine şi să revină la o funcţionare normală', în ajunul unei noi zile de mobilizare a 'vestelor galbene', relatează AFP.

Macron a afirmat că a ascultat solicitările protestatarilor şi le-a oferit un răspuns pe termen scurt, precum şi o dezbatere naţională privind politicile publice în întreaga ţară. 'Am oferit un răspuns' solicitărilor 'vestelor galbene', a declarat şeful statului francez la sfârşitul summitului european. 'Însă nu cred că democraţia noastră poate accepta funcţionarea pe baza unui dialog care se face prin ocuparea spaţiului public, prin elemente de violenţă', a mai spus el. 'Şi cred că raţiunea şi un sentiment pentru binele public ne vor face pe toţi să ne alăturăm unei dezbateri naţionale', a adăugat Macron.

Vor fi aduse iar blindatele

Poliţia din Paris va fi mobilizată sâmbătă pentru orice potenţială repetare a violenţelor de la protestele de săptămâna trecută ale mişcării 'Vestele Galbene', a anunţat şeful poliţiei din capitala Franţei, Michel Delpeuch. Vehicule blindate ale jandarmeriei vor fi desfăşurate din nou, alături de un număr mare de unităţi mobile pentru a interveni acolo unde ar putea apărea probleme, a declarat vineri Delpeuch la postul de radio RTL. Însă Delpeuch a spus că multe obiective turistice care au fost închise la protestele de săptămâna trecută, inclusiv marile muzee, vor rămâne deschise sâmbătă, la fel ca marile magazine. Turnul Eiffel ar urma de asemenea să fie deschis sâmbătă.

VEZI ȘI:

Iohannis, despre ”vestele galbene”. Ciutacu: Ăsta s-a apucat de fumat la bătrânețe?

Iohannis, declarație despre "vestele galbene". Chirieac: Este un apel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel