”Mă îngraș pentru că am un metabolism lent”. Dr. Pautov: Cauza luării în greutate e alta

Dr. Mihail Pautov a demontat mitul „mă îngraș pentru că am un metabolism lent”.

„Metabolismul descrie toate procesele chimice care se desfășoară continuu în interiorul corpului pentru a vă menține în viață și pentru funcționarea normală a organelor, precum respirația, repararea celulelor, digerarea alimentelor etc. Aceste procese chimice necesită energie. Cantitatea minimă de energie necesară corpului dvs. pentru a realiza aceste procese chimice se numește metabolism bazal. Acest metabolism bazal reprezintă între 40% și 70% din metabolismul total și diferă de la om la om în funcție de sex, vârstă, activitate zilnică. Un "metabolism lent" se referă mai exact la un metabolism bazal mic. Mărimea corpului, vârsta, sexul și genetica joacă toate un rol în viteza metabolismului.

Celulele musculare necesită mai multă energie pentru a funcționa decât celulele grăsoase, astfel încât persoanele cu mai multă masă musculară decât grăsime tind să aibă un metabolism mai accelerat.

Oamenii care se luptă să slăbească adesea acuză un metabolism lent. Dar există puține dovezi care să susțină această afirmație.

Cercetările arată că persoanele supraponderale au un metabolism bazal mai mare decât persoanele mai slabe. Corpurile mai mari necesită mai multă energie pentru a îndeplini funcțiile corporale de bază.

Cauza luării în greutate este cu totul alta.

Cercetările sugerează că oamenii tind să mănânce mai mult decât cred ei că mănâncă. Atunci când li se cere să scrie tot ce au consumat într-o zi, mulți oameni tind să raporteze mai puțină mâncare decât au mâncat de fapt.

De cele mai multe ori, motivul pentru care iei în greutate nu este cauzat de un metabolism lent, ci de mâncarea în exces”, a scris Mihail Pautov pe blogul său doctormihail.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel