Lupte violente în Libia: Rebelii, la numai 500 de metri de locul în care s-ar ascunde Gaddafi

libia.revolte1
libia.revolte1

Lupte violente au loc în jurul complexului rezidenţial al colonelului Muammar Gaddafi, situat în apropiere de hotelul Rixos, unde sunt cazaţi jurnaliştii străini. Clădirea a fost zguduită de o explozie puternică produsă în apropiere, ceea ce a creat panică în rândul reporterilor. Informaţiile care provin sunt contradictorii: Ambele părţi susţin că deţin controlul.

Luptătorii rebeli se află la numai 500 de metri de Bab al-Azizia, unde se poartă lupte intense, a declarat corespondentul Al Jazeera la Tripoli, citat de NewsIn. Anterior, postul de televiziune Al Arabiya relata că noi explozii au fost auzite în apropiere de baza Bab al-Azizia, unde se crede că se ascunde colonelul Muammar Gaddafi, informează Realitatea.

Complexul este situat în apropiere de hotelul Rixos, unde sunt cazaţi jurnaliştii străini. Clădirea a fost zguduită în jurul orei 09.00 GMT (12.00 ora României) de o explozie puternică produsă în apropiere, ceea ce a creat panică în rândul reporterilor, scrie Mediafax.

Avioane, cel mai probabil ale NATO, survolează oraşul, iar confruntări între rebeli şi forţele loiale lui Kadhafi au loc şi în alte cartiere situate în apropierea hotelului Rixos. Apa şi curentul electric sunt în continuare întrerupte la hotel şi nu au fost restabilite decât timp de o oră pe parcursul nopţii.

Soldaţii regimului sunt postaţi în jurul hotelului, unde sunt blocaţi circa 30 de jurnalişti internaţionali, şi se aud tiruri de artilerie grea. Forţele loiale lui Gaddafi controlează sudul capitalei.

Unul dintre fiii colonelului Muammar Gaddafi, Saif al-Islam, considerat succesorul acestuia, a apărut la Tripoli şi a spus că Guvernul a "rupt coaloana vertebrală" a ofensivei rebele din capitală, la o zi după ce rebelii au spus că l-au reţinut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel