Urmărește emisiunea live


Lukașenko amenință Polonia. "Putin nu mi-a cerut niciodată: haide, intrați, ucideți pe cineva în Ucraina"

Lukașenko amenință Polonia. "Putin nu mi-a cerut niciodată: haide, intrați, ucideți pe cineva în Ucraina" / Foto: Kremlin.ru
Lukașenko amenință Polonia. "Putin nu mi-a cerut niciodată: haide, intrați, ucideți pe cineva în Ucraina" / Foto: Kremlin.ru

Alexandr Lukașenko Polonia și o acuză că ar avea planuri în privința Ucrainei de Vest.

Președintele belarus Alexander Lukașenko a făcut din nou mai multe declarații halucinante. Acesta a spus că Belarus va trebui să răspundă planurilor Poloniei pentru Ucraina de Vest, scrie Interfax. Lukașenko crede că „Polonia deja visează la vestul Ucrainei”.

"Aici va trebui să reacționăm pentru că nu le putem permite polonezilor să ne încercuiască deloc. Aceasta este o opțiune periculoasă. Și am spus odată: ucrainenii ne vor ruga pe noi cși pe ruși ca să-i ajutăm să-și păstreze integritatea teritorială.", a spus Lukașenko.

Lukașenko, acuzații la adresa SUA



Potrivit președintelui belarus, acest lucru a devenit posibil datorită faptului că „americanii stau în spatele Poloniei”, care finanțează, furnizează arme și desfășoară forțe armate.

"Vedem asta. Prin urmare, trebuie să țin forțele armate în alertă atât în ​​vest, cât și în sud. Am aliniat zece unități de-a lungul graniței în spatele grănicerilor, astfel încât să nu intre în Belarus. Și au existat astfel de gânduri”, a spus Lukașenko.

"Putin nu mi-a cerut niciodată: haide, intrați, ucideți pe cineva în Ucraina"



El a mai spus că SUA încearcă să tragă Belarus în conflict.

"Putin nu mi-a cerut niciodată: haide, intrați, ucideți pe cineva în Ucraina și așa mai departe. Dar ei (țările occidentale - n.r) ne împing în acest conflict pentru a face față atât cu Rusia, cât și cu Belarus și pentru a construi o linie de front din St. Petersburg la Rostov. Pentru a evita acest balcon din Belarus, cum îl numesc ei. Nu a funcționat în 2020. Ei continuă să o facă prin alte metode", a spus Lukașenko.

„Trebuie să protejăm această bucată de pământ (Belarus - n.r.). Până acum, slavă Domnului, am reușit. Pentru mine, principalul lucru nu este să intrăm până la gât în ​​acest conflict ucrainean, ci să-l punem să se termine mai repede ”, a mai spus președintele belarus.

Lukașenko spune că situația din Ucraina s-ar putea repeta în Belarus. "Dar va fi mai greu pentru noi decât pentru Ucraina"

Belarus, fără a trage concluzii din evenimentele din 2020, poate repeta experiența Ucrainei, a spus în urmă cu câteva zile președintele Alexandr Lukașenko, scrie Interfax.

"Dacă nu tragem concluzii din ceea ce s-a întâmplat în 2020 și după, vom face un pas mare către evenimentele ucrainene. Dar va fi mai greu pentru noi decât pentru Ucraina", a spus Lukașenko la o întâlnire de vineri de la Minsk. Cuvintele sale sunt citate de canalul de telegram Pul Pervogo, apropiat serviciului de presă prezidențial.

El a cerut, de asemenea, „curățarea” societății de oameni implicați politic în organizațiile non-profit.

"Ei ademeneau oamenii din exterior cu idei aparent nobile, care la momentul potrivit au căpătat o culoare politică. Am văzut asta în 2020. Iar ei, mânați de dorința de a ajuta pe cei nevoiași, de a proteja natura, de a ne proteja frații mai mici, s-au dovedit a fi ostatici ai forțelor distructive angajate de Occident. Se dovedește că aceste ONG-uri, societăți pentru protecția câinilor, pisicilor, animalelor nu au protejat niciodată pe nimeni. Și nu aveau de gând să protejeze.", a spus mai spus Lukașenko, făcând referire la protestele din Belarus din 2020, poreclite Revoluția papucilor și Revoluția anti-gândaci, o serie de proteste stradale împotriva sa.

"Sub acest semn la modă, ni s-au aruncat oameni angajați politic și ne-am bucurat. Liderii au fost plătiți foarte mult, au adunat, fiind plătiți puțin câte puțin, știți ce fel de oameni se aflau în primele rânduri în 2020", a mai spus Lukașenko.

"În societatea noastră au apărut astfel de insule mici care au absorbit tot. Și au reușit. Din fericire, acum procesul a mers dur. Aș vrea ca autoritățile să înțeleagă că societatea trebuie curățată de acești ticăloși.", a încheiat acesta. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel