Lukașenko spune că situația din Ucraina s-ar putea repeta în Belarus. "Dar va fi mai greu pentru noi decât pentru Ucraina"

Foto: Captură video Pul Pervova
Foto: Captură video Pul Pervova

Alexandr Lukașenko a afirmat că situația din Ucraina s-ar putea repeta în Belarus. 

Belarus, fără a trage concluzii din evenimentele din 2020, poate repeta experiența Ucrainei, a spus președintele Alexandr Lukașenko, scrie Interfax.

"Dacă nu tragem concluzii din ceea ce s-a întâmplat în 2020 și după, vom face un pas mare către evenimentele ucrainene. Dar va fi mai greu pentru noi decât pentru Ucraina", a spus Lukașenko la o întâlnire de vineri de la Minsk. Cuvintele sale sunt citate de canalul de telegram Pul Pervogo, apropiat serviciului de presă prezidențial.

El a cerut, de asemenea, „curățarea” societății de oameni implicați politic în organizațiile non-profit.

Lukașenko, acuzații la adresa Occidentului



"Ei ademeneau oamenii din exterior cu idei aparent nobile, care la momentul potrivit au căpătat o culoare politică. Am văzut asta în 2020. Iar ei, mânați de dorința de a ajuta pe cei nevoiași, de a proteja natura, de a ne proteja frații mai mici, s-au dovedit a fi ostatici ai forțelor distructive angajate de Occident. Se dovedește că aceste ONG-uri, societăți pentru protecția câinilor, pisicilor, animalelor nu au protejat niciodată pe nimeni. Și nu aveau de gând să protejeze.", a spus mai spus Lukașenko, făcând referire la protestele din Belarus din 2020, poreclite Revoluția papucilor și Revoluția anti-gândaci, o serie de proteste stradale împotriva sa.

"Sub acest semn la modă, ni s-au aruncat oameni angajați politic și ne-am bucurat. Liderii au fost plătiți foarte mult, au adunat, fiind plătiți puțin câte puțin, știți ce fel de oameni se aflau în primele rânduri în 2020", a mai spus Lukașenko.

"În societatea noastră au apărut astfel de insule mici care au absorbit tot. Și au reușit. Din fericire, acum procesul a mers dur. Aș vrea ca autoritățile să înțeleagă că societatea trebuie curățată de acești ticăloși.", a încheiat acesta.

Protestele din 2020


În august 2020, după alegerile prezidențiale, în care Lukașenko a fost declarat câștigător, în Belarus au avut loc timp de câteva luni proteste în masă împotriva falsificării rezultatelor votului. Forțele de securitate au suprimat cu brutalitate protestele și sute de susținători ai opoziției au ajuns în închisori.

Potrivit agenției de presă BELT, la întâlnire, Lukașenko a cerut, de asemenea, ca agențiile de aplicare a legii să răspundă aspru la încercările de a profita de sancțiunile occidentale impuse republicii.

"Analizez cu atenție procesele care au loc în societatea noastră. Există anumite dificultăți în legătură cu sancțiunile: logistica este afectată. Și mulți dintre bielorușii noștri vor să profite de acest lucru și au profitat deja. Poate că asta e bine să dai un umăr de ajutor statului, să ocupi o nișă care a fost eliberată pentru a te integra în noua logistică: cineva are nevoie de piese de schimb, altcineva are nevoie de medicamente, altcineva să i se furnizeze ceva. Dar, în același timp, vreau ca toată lumea să înțeleagă că nu veți putea să încasați, să vă încălziți mâinile și să vă umpleți buzunarul din cauza acestei situații.”, a spus Lukașenko.

"Mituirea, neplata taxelor și alte infracțiuni vor fi tăiate din rădăcini. Dacă doar plecăm de pe această cale, vom merge exact pe calea fratelui nostru Ucraina. De aceea, să lucrăm și să trăim așa: conciliar, cu cap. Să îi ascultăm pe oamenii noștri, în special pe cei care ne asigură securitatea alimentară, ne îmbracă, produc tot ceea ce putem și nu putem face.", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel