Luju: ANAF, control la RISE Project în ziua #REZIST. Olanda, finanțare

Irina Constantin / 19 ian 2018 / 22:32 Salveaza PDF Comentarii

Luju.ro publică un raport de control făcut de ANAF în 2017 la Asociația RISE Project, care se declară a fi ”asociație de jurnaliști de investigație”. 


În 1 februarie 2017, când au avut loc cele mai numeroase proteste #rezist din Piața Victoriei, #RISE Project a fost depistată de inspectorii ANAF cu două contracte de cesiune de drepturi de autor fiecare a câte 7.200 de euro, încheiate cu Attila Biro și Alina Moscalu. Aceste contracte au fost finanțate de Ministerul Afacerilor Externe al Olandei. 

(w670)

Și în luna iulie 2017 erau informații în spațiul public despre controlul ANAF la Rise Project. 

Atunci, jurnaliștii RISE Project au susținut că acel control ANAF are legătură cu investigația pe care se pregăteau să o publice despre Tel Drum. Liviu Dragnea, președintele PSD, a explicat, la acea vreme, că nu are legătură cu controlul ANAF, că se simte indignat și chiar le-a cerut ministrului de Finanțe și ședului ANAF să explice public de ce s-a efectual controlul la RISE Project. 

[citeste si]

Șeful ANAF a explicat atunci că ”Din primele informaţii puse la dispoziţie de conducerea DGAF (Direcția Generală Antifraudă, n.r.) rezultă că inspecţia desfăşurată la sediul Rise Project a avut loc în urmă unei analize de risc efectuată de către DGAF. Această analiză de risc a fost făcută că urmare a unei sesizări depuse la sediul DGAF Bucureşti. Precizăm că în fiecare zi DGAF desfăşoară sute de controale, bazate pe analize interne minuţioase, care nu au legătură cu conţinutul editorial al unor publicaţii”. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27