Lufthansa: 800 de zboruri anulate din cauza grevei piloţilor

Foto: Lufthansa
Foto: Lufthansa

Piloţii Lufthansa au intrat în grevă vineri, forţând compania aeriană germană să anuleze sute de zboruri.

La principalele baze ale Lufthansa din Frankfurt şi Munchen, au fost anulate aproximativ 800 de curse aeriene, fiind afectaţi 130.000 de pasageri, a anunţat compania, dând asigurări că încearcă să minimalizeze impactul mişcării de protest. Peste 5.000 de piloţi ai Lufthansa au declanşat o grevă de 24 de ore, după ce sindicatul Vereinigung Cockpit (VC), a anunţat că cea mai recentă rundă de negocieri privind salariile a eşuat, informează Agerpres.

Mişcările de protest şi lipsa personalului au forţat deja câteva companii aeriene, inclusiv Lufthansa, să anuleze mii de zboruri în această vară, provocând haos în aeroporturi şi frustrare în rândul oamenilor dornici să călătorească din nou după pandemie. Sindicatul VC cere o creştere a salariilor de 5,5% anul acesta şi ulterior o compensare automată în funcţie de inflaţie, precum şi condiţii mai bune pentru piloţii care îşi încep acum activitatea. Solicitările VC vor majora costurile cu angajaţii cu 40% (sau aproximativ 900 milioane de euro), în următorii doi ani, a avertizat Lufthansa, cea mai mare companie aeriană europeană.

Compania aeriană germană a oferit în total cu 900 de euro mai mult la salariul de bază, în două tranşe, într-o perioadă de 18 luni, ceea ce ar avea ca rezultat creşterea salariilor cu 18 pentru cei proaspăt angajaţi şi cu 5% pentru cei cu funcţii importante. Luna trecută, Lufthansa şi sindicatul Verdi au ajuns la un acord de majorare a salariilor pentru cei aproximativ 20.000 de angajaţi de la sol, în ideea de a evita noi greve care să conducă la anularea zborurilor. Acordul prevede că salariul angajaţilor de la sol va creşte cu cel puţin 325 de euro pe lună, urmând ca o majorare suplimentară de 2,5% să fie implementată în trei etape până la finele anului următor. Personalul care se ocupă de procedurile de check-in va beneficia de o majorare salarială cuprinsă între 13,6% şi 18,4%, ceea ce va ajuta personalul companiei aeriene să facă faţă creşterii facturilor la energie. 

Anularea zborului este un eveniment în care o companie aeriană nu operează deloc un anumit zbor. Spre deosebire de întârzierea zborului, ceea ce înseamnă că zborul este operat sub același număr de zbor în afara orei programate anterior, zborul anulat va fi operat ulterior sub un număr de zbor diferit sau nu va fi operat deloc. Indiferent de motivul anulării, dacă compania aeriană informează pasagerii cu cel puțin 14 zile înainte de plecare, compania aeriană nu va plăti despăgubiri. Notificările trimise cu mai puțin de 14 zile înainte de plecare oferă pasagerilor dreptul de a solicita despăgubiri. Suma depinde de distanța rutei și de cât de mult a intarziat noul zbor oferit fata de ora programată inițial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel