EXCLUSIV  Ludovic Orban, greșeală FATALĂ nespeculată de USR. Val Vâlcu, întrebare. Răspunsul dă fiori

ORBAN FOTO AGERPRES
ORBAN FOTO AGERPRES

A fost o ședință-maraton la Guvern, marți, care a durat 9 ore și în timpul căreia peste 25 de ordonanțe de urgență au fost adoptate.

Dacă apărătorilor democrațiilor din Occident le-ar păsa de democrația din Romania, acest asalt cu 25 de ordonanțe de urgență ar trebui să-i îngrijoreze. Dar se pare că pentru ei mai mult contează cine face decât ce face.

Dar cum justifică Ludovic Orban ordonanțele de urgență date într-o ședință maraton?

Vine cu un argument care-l îngroapă. Zice către PSD: și voi ați făcut la fel. Ludovic Orban a făcut o greșeală care ar fi putut fi speculată de catre USR. Premierul practic a pus semnul egal între PNL și PSD, justificând abuzul prin ceea ce numește el abuzurile făcute de social-democrați. 

De asemenea, Ludovic Orban a căutat să se justifice cu aspecte pragmatice... că a dat valul de ordonanțe de urgențe ca să facă bine românilor. Pentru el, nici nu mai contează metoda. Așa se justificau și liderii din toate regimurile de forță - și ei spuneau că vor să facă bine. Nimeni nu a zis că preia puterea ca să facă lucruri rele.

Marile reforme s-au pierdut

Dar separat de aceste lucruri, de ce Guvernul Orban nu a dat și OUG-urile pe care vrea să le obțină PNL prin alegeri anticipate? Cu alte cuvinte de ce nu a făcut marile reforme, întreabă jurnalistul Val Vâlcu. Răspunsul care dă fiori este că nu știu cum să le facă.

Liberalii vorbesc de marile reforme, dar când vine vorba de acțiune se dau la o parte. Executivul a aprobat, marți, printre altele, OUG prin care este reglementată circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice. De ce, pe lângă toate acestea, nu au pus și marile reforme pentru autostrăzi, spitale regionale, sistemul de pensii și pentru funcționari publici?

În acest context, urgia ordonanțelor nu are sens. Iar Orban nu face altceva decât să justifice acțiunile sale de marți prin abuzurile precedente. Cu aceasta retorică, premierul a pus semnul egal între PNL și PSD, lucru încă nespeculat de USR, a mai spus ziaristul Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel