Lovitură pentru șoferii cu mașini înmatriculate în Bulgaria

Parlamentul de la Sofia a decis anularea automată a înmatriculării mașinilor care nu au asigurare de răspundere civilă auto.

În ultimii ani peste 100.000 de automobile care circulă în România, Moldova și Grecia au fost înmatriculate în Bulgaria. Proprietarii evită să se deplaseze anual la sud de Dunăre pentru a-și reînnoi asigurarea de răspunderea civilă auto. Când se produce un incident de circulație pagubele sunt plătite de Fondul de garanție constituit de companiile bulgare de asigurări, potrivit europalibera.ro.

Într-o încercare de a limita aceste pierderi Ministerul de Interne a cerut anularea automată a înmatriculării autoturismelor ce nu au RCA. Fondul de garanție va verifica periodic automobilele cu asigurarea obligatorie expirată, va trimite informația poliției rutiere care va anula înmatricularea respetivă. Fondul nu va fi obligat să plătească recompense.

Asigurarea de Răspundere civilă auto costă în Bulgaria între 75 și 400 de euro pe an în funcție de capacitatea cilindrică a motorului, a orașului înmatriculării, a vârstei și a numărului de accidente provocate de proprietarul mașinii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel