LOVITURĂ DURĂ pentru președintele CJ Covasna din partea Curții de Apel București

Tamas Sandor
Tamas Sandor

Încă o lovitură pentru președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, din partea Curții de Apel București.

Curtea de Apel București a respins recursul președintelui Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, împotriva sentinței Tribunalului București prin care a fost obligat să respecte limba oficială de stat.

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de jurnalistul Dan Tanasă în calitate de președinte-fondator, s-a adresat instanței de judecată pentru a-l obliga pe președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, lider al organizației UDMR din Covasna, și pe directorul Muzeului Național Secuiesc, Vargha Mihaly, să respecte limba oficială de stat în România.

Acțiunea s-a desfășurat pentru că, cei în cauză, au amplasat ilegal o inscripție pe fațada clădirii în care funcționează Galeriile de artă din Sfântu Gheorghe.

În data de 27 septembrie 2019, Tribunalul București a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și la obligat pe președintele Consiliului Județean Covasna și pe directorul Muzeului Național Secuiesc să respecte limba oficială de stat în cazul unei inscripții amplasată pe fațada clădirii în care funcționează Galerile de artă din Sfântu Gheorghe.

Chiar dacă Tamas Sandor a formulat un recurs sentinței Tribunalului București, Curtea de Apel a respins cererea liderului UDMR.

Decizia Curții de Apel București pe scurt: „Respinge recursul ca nefondat. Respinge cererea de intervenţie accesorie ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată azi 03.09.2020 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, conform dantanasa.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel