Lorenzo Fontana șochează. Declarațiile care vor provoca un scandal

Bogdan Cotigă / 05 iun 2018 / 08:32 Salveaza PDF Comentarii
Lorenzo Fontana
Lorenzo Fontana

Abia învestit în funcție, noul ministru al familiei din Italia a provocat deja un scandal politic în peninsulă, manifestându-și public aversiunea față de homosexuali.

Noul ministru al familiei, Lorenzo Fontana, membru al Ligii, un apropiat al catolicismului integrist şi adversar declarat mariajului homosexual şi avorturilor, a declarat că familiile homosexuale nu există în legislaţia italiană. Acesta a sosit la Palatul Quirinal, cu fiica în braţe şi însoţit de soţia și a explicat că familiile sunt cele naturale, unde un copil trebuie să aibă un tată şi o mamă.

"Homosexualii vor să anihileze poporul"

Lorenzo Fontana a lansat și alte declarații controversate susținând că familia naturală este atacată. "Homosexualii vor să ne domine şi să ne anihileze poporul". Ministrul a adăugat că în calitate de catolic, el va întări de asemenea toate organismele care "încearcă să descurajeze femeile să avorteze", argumentând că "avortul este prima cauză a feminicidului în lume". Partidul Mişcarea 5 Stele, aflat la guvernare alături de formațiunea politică din care face parte Lorenzo Fontana, s-a distanţat duminică de declaraţiile lui Lorenzo Fontana, afirmând că subiectul uniunilor civile între persoane de acelaşi sex fusese îndepărtat din agenda lor politica comună.

Șeful partidului s-a dezis de declarațiile sale

Afirmaţiile ministrului familiei l-au obligat pe şeful Ligii (extrema-dreapta), Matteo Salvini, să precizeze că o astfel de declaraţie nu figura în contractul de guvernare. "În calitate de părinte, am grijă ca un copil să crească între un tată şi o mamă, dar problema nu se află pe agenda guvernului", a ţinut să precizeze Salvini, ministru de interne în noul guvern populist italian.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24