Urmărește emisiunea live


Liz Truss: Putin se umileşte pe scena lumii. Trebuie să ne asigurăm că va suferi o înfrângere în Ucraina

Presiunea sancțiunilor și retragerea din regiuni cheie ale Ucrainei: Putin pierde pe toate fronturile. Generalii din armata rusă sunt mult mai nervoși decât oligarhii
Presiunea sancțiunilor și retragerea din regiuni cheie ale Ucrainei: Putin pierde pe toate fronturile. Generalii din armata rusă sunt mult mai nervoși decât oligarhii

Liz Truss, secretarul de externe al Marii Britanii, afirmă că "Vladimir Putin se umileşte pe scena lumii" şi le cere aliaţilor să "facă mai multe, mai repede" pentru susţinerea Ucrainei. 

Aceasta le-a cerut miniştrilor de externe din G7 să aprobe noi sancţiuni pentru Rusia, dacă trupele lui Vladimir Putin continuă să devasteze Ucraina. De asemenea, ea a cerut ca aceste sancţiuni să fie păstrate cel puţin până când Rusia se va retrage complet din Ucraina şi se va ajunge la un acord de pace, dar şi să asigure asistenţă financiară şi tehnică pentru reconstrucţia Ucrainei. 

"Putin se umileşte pe scena mondială. Trebuie să ne asigurăm că se va confrunta cu o înfrângere în Ucraina, o înfrângere de pe urma căreia va înţelege că nu mai poate lansa şi alte atacuri, alte agresiuni. Pentru a ajuta Ucraina, trebuie să facem mai multe, mai repede. Securitatea pe termen lung a Ucrainei va veni din capacitatea de a se apăra singură, iar asta înseamnă că trebuie să asigurăm Ucrainei cale liberă spre echipamente la standarde NATO", a declarat Liz Truss, citată de Sky News

Finlanda vrea să adere la NATO după agresiunea Rusiei în Ucraina 

Într-o declarație comună, președintele și prim-ministrul Finlandei și-au anunțat sprijinul pentru aderarea la NATO, ceea ce înseamnă că națiunea nordică, care are o graniță de 800 de mile cu Rusia, este cu un pas mai aproape de aderarea la alianța militară, scrie Mediafax.

"În cursul acestei primăveri, a avut loc o discuție importantă privind posibila aderare a Finlandei la NATO. A fost nevoie de timp pentru a permite parlamentului și întregii societăți să își stabilească poziția în această privință. A fost nevoie de timp pentru contacte internaționale strânse cu NATO și cu țările membre ale acesteia, precum și cu Suedia. Am vrut să acordăm discuției spațiul de care avea nevoie", au declarat președintele Finlandei, Sauli Niinistö, și prim-ministrul Sanna Marin.

Liderii finlandezi au mai spus că „momentul luării deciziilor este aproape" și că Finlanda trebuie să solicite aderarea la NATO. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Guvernul Suediei intenționează să depună săptămâna viitoare o cerere de aderare la NATO

Parlamentul Suediei va dezbate luni situația de securitate, iar premierul Magdalena Andersson va convoca apoi o ședință specială a cabinetului, în cadrul căreia va fi luată decizia oficială de a depune cererea, a precizat Expressen, citând surse anonime.

O cerere va fi trimisă imediat după aceea, presupunând că nu apare nimic neașteptat, au declarat sursele pentru Expressen.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel