Liviu Pop promite manualul unic

foto: edu.ro
foto: edu.ro

Liviu Pop, ministrul Educației Naționale, a declarat vineri, la Oradea, că după prima dezbatere la nivel regional privind proiectul legii manualului școlar s-a conturat ideea de a avea câte un singur manual de bază, dar și siguranța ca pentru fiecare programă școlară să existe editat un astfel de manual.

Elementul principal desprins azi este dorința colegilor noștri, majoritatea, mai mare decât anticipam, de a avea un singur manual și nu mai multe. Și siguranța ca pentru fiecare programă școlară să existe editat un manual. Asta cel puțin în zona învățământului tehnologic unde știm că se învață pe module sau în învățământul special în care nimeni nu și-a pus întrebarea de ce copiii din învățământul special nu au avut manuale în 27 de ani. Asta nu s-a întrebat nimeni, a spus Liviu Pop.

Ministrul Educației Naționale a menționat că proiectul legii manualului școlar este în programul actualei guvernări.

Proiectul legii manualului școlar îl avem în programul nostru de guvernare. După dezbaterea de astăzi, eu cred că în maxim două săptămâni putem, în ședință de guvern, să inițiem proiectul de lege a manualului școlar, în așa fel încât să parcurgă circuitul parlamentar de dezbatere. A fost o dezbatere serioasă și așa cum anticipam, toată lumea își dorește rezolvarea acestei probleme. Nimeni nu dorește să începem noul an școlar fără manuale școlare pentru foarte mulți elevi și cu manuale depășite moral, a declarat ministrul Educației Naționale.

Nu se specifică deocamdată în proiectul de lege noțiunile de manual unic sau manual de bază. După dezbaterea de azi, cred că noțiunea sănătoasă este manual de bază, deci pentru fiecare programă școlară se asigură un manual de bază, iar celelalte manuale pot să devină manuale opționale, evident pe circuitul materialelor auxiliare, a mai spus Pop.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel