Lista arhiva SIPA. Cristi Dănileț, prima REACȚIE după publicarea listei

Judecătorul Cristi Danileț a reacționat după publicarea listei cu persoane care au avut acces la arhiva SIPA, în direct la Realitatea TV.

Danileț a susținut că lista publicată astăzi de Tudorel Toader nu spune nimic. 

"Bănuiesc că e vorba de niște ordine de ministru pentru numirea membrilor comisiei, ordine care erau secret de serviciu. Trebuie secretizate, potrivit legii. Eu nu am ascuns că am făcut parte din comisia SIPA. Faptul că au avut acces în arhivă niște oameni nu spune nimic. Mandatul lor mă îndoiesc că poate fi contestat într-un fel, în sensul că au încălcat legea. Problema este cei care au adunat documentele care se află astăzi în arhivă și în ce scop au fost ele adunate. Arhiva SIPA nu se poate desecretiza. Sunt norme stricte care trebuie respectate și nu văd interesul publicului în acest sens. Mai ales că multe informații din arhivă sunt bârfe, zvonuri, unele chiar sunt invenții. Nu văd rostul să aruncăm cu noroi acum în magistrați", a spus judecătorul.

Acesta este de părere că informațiile care se regăsesc în documentele SIPA nu mai pot fi în niciun fel valorificate, nici măcar împotriva magistraților. 

Acesta s-a declarat surprins de faptul că nu toate persoanele care au avut acces în arhivă nu erau magistrați: "Ce m-a surprins pe mine la lista publicată astăzi este faptul că în această arhivă au avut acces persoane care nu erau magistrați. Eu nu vreau să fac niciun fel de speculații. În acele documente, o parte din informații vizau acte de abuz, de corupție, comise de funcționari publici, precum directori de penitenciare, magistrați, polițiști și așa mai departe. Majoritatea documentelor de aceste gen fuseseră deja valorificate, în sensul că au fost expediate către parchete".

El a subliniat că, după părerea sa, conținutul arhivei SIPA trebuie distrus. Întrebat dacă în documentele respective se regăseau și numele fostului ministru al Justiției Monica Macovei și al Noricăi Macovei, judecătorul a declarat că nu se "regăsesc și nici nu se regăseau".  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel