Lionel Messi merge la Paris Saint-Germain. Atac STELAR alături de Neymar și Mbappe

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Lionel Messi este cu un picior în Paris, anunță sursele din presa spaniolă.

Lionel Messi este gata să se alăture echipei Paris Saint-Germain, după anunțul de joi al FC Barcelonei cum că argentinianul de 34 de ani nu va putea semna cu catalanii din motive economice și structurale.

Conform Marca, toate speranțele fanilor spanioli că lucrurile se vor schimba, iar Messi va rămâne la Barcelona, s-au năruit de vestea că atacantul este cu un picior în Paris. Cariera sa va continua astfel alături de bunul prieten Neymar Jr., compatriotul Mauricio Pochettino și nu în ultimul rând Kylian Mbappe. Negocierile dintre cele două părți au prins contur joi seara.

Doar PSG are puterea economică de a-l aduce pe magician

PSG este singurul club care poate să găsească forța financiară de a-l aduce acum pe Messi, însă este nevoie de o inginerie fiscală inteligentă pentru a permite echipei să-l înregistreze pe micuțul magician. Totuși, statul Qatar aproape că garantează disponibilitatea banilor necesari, iar liga franceză de fotbal nu va pune la fel de multe probleme cum a făcut-o liga spaniolă în cazul Barcelonei.

Proiectul sportiv al parizienilor este atrăgător pentru Lionel Messi, iar argentinianul poate ajuta echipa să câștige primul trofeu UEFA Champions League din istoria sa.

Cronologia plecării lui Messi

25 august 2020 – Messi trimite clubului un fax în care informează conducerea că dorește să exercite o clauză din contract care îi permitea să plece gratuit, cu efect imediat.

4 septembrie 2020 – Messi anunță că rămâne la Barcelona pentru că este „imposibil” ca vreo echipă să plătească clauza de reziliere de 700 milioane euro. Clubul a insistat că trebuie plătită suma, în timp ce clauza din contract i-ar fi permis să plece gratuit.

27 octombrie 2020 – Președintele de la acea vreme, Josep Maria Bartomeu, a demisionat. Acesta se certase cu Messi, iar relația dintre cei doi a fost ruptă complet din cauza a ceea se întâmplase în vară.

28 decembrie 2020 – Lionel spune că într-o zi speră să joace în Statele Unite ale Americii, însă nu este sigur de viitor.

31 ianuarie 2021 – Barcelona a transmis că va lua „acțiunile legale necesare” împotriva ziarului spaniol El Mundo pentru că a publicat contractul lui Messi, care valora 579 milioane euro pe o durată de patru ani.

16 mai 2021 – Managerul Ronald Koeman spune că speră că Messi nu și-a jucat ultimul meci de pe teren propriu pentru Barcelona după ce echipa a pierdut cu 1-2 în fața Celtei de Vigo. Acea partidă a ruinat șansele la titlu ale formației și a aruncat Barcelona pe locul trei în LaLiga pentru prima dată din sezonul 2007-2008 încoace.

22 mai 2021 – Paris Saint-Germain ar fi urmărit îndeaproape situația contractului lui Messi.

1 iulie 2021 – Contractul lui Messi expiră și acesta devine jucător liber de contract.

15 iulie 2021 – Messi acceptă să rămână la Barcelona, ajungând la un contract cu Barca până în 2026 care include reducerea salariului la jumătate.

5 august 2021 – Barcelona anunță că Messi părăsește clubul „din cauza obstacolelor financiare și structurale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel