Linie ferată de mare viteză Cluj – Budapesta. Guvernul ungar, licitație pentru studiul de fezabilitate

Linia ferată de mare viteză dintre Budapesta și Cluj Napoca a intrat în prima fază, cea a studiului de fezabilitate.

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt., compania maghiară de căi ferate, a lansat licitaţia pentru întocmirea studiului de fezabilitate necesar realizării liniei ferate de mare viteză Budapesta – Cluj-Napoca.

Săptămâna aceasta a apărut anunțul pe platforma europeană de achiziţii publice TED.Europa,potrivit economica.net. Durata contractului va fi de 540 de zile iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 26 februarie 2020. Conform sursei citate, trenurile ar circula cu viteze de 250 km/oră.

Finanțarea, aprobată în urmă cu 1 an

Distanţa dintre Cluj Napoca şi Budapesta este de circa 415 kilometri astfel că studiul ungurilor pentru 300 de kilometri ar putea viza exclusiv partea maghiară din viitoarea cale ferată de mare viteză. Rămâne de văzut dacă şi cei de la CFR Infrastructură vor lansa la rândul lor o licitaţie pentru secţiunea din România a viitoarei linii de mare viteză.

În urmă cu un an, Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe anunța că guvernul Ungariei a aprobat o finanţare în valoare de 1 miliard de forinţi (3,3 milioane de euro) pentru studiul de fezabilitate al proiectului care prevede construirea unei linii de cale ferată de mare viteză intre Cluj-Napoca şi Budapesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel