Limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii, la fel ca o capcană din desene animate pentru șoareci din Tom și Jerry

INQUAM Photos
INQUAM Photos

Imaginea cu limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii, care a prins autocarul, seamănă cu o capcană din desene animate, din aceea pentru șoareci din Tom și Jerry. Așa s-a „comportat” limitatorul de înălțime cu autocarul. Oricât de insolită ar părea comparația este poate cea mai potrivită. 

Pentru a arăta cât de prost a fost făcut limitatorul de înălțime din Pasajul Unirii, jurnalistul Val Vâlcu a făcut un comentariu plastic: dispozitivul arăta ca o capcană pentru șoareci. În loc să protejeze, limitatorul de înălțime a dus la o tragedie.

„Nu pot să cred că o astfel de lucrare este făcută după niște standarde. Sunt trei șuruburi prinse în asfalt. Nu este o lucrare bine gândită sau nu este bine executată. Este o improvizație. Dacă ne uităm la mecanismul său, ne putem gândi la capcana pentru șoricei din desene animate. Ce vreau să spun este că în loc să protejeze, acel limitator de înălțime a fost o capcană. Arcul prindea șoricelul la mijloc, la fel cum limitatorul de înălțime a făcut cu autocarul”, a spus jurnalistul Val Vâlcu la B1 TV, în emisiunea Laurei Chiriac.

Titi Aur a adăugat: „Domnul Val Vâlcu a spus foarte corect. Din păcate, limitatorul de viteză a acționat exact ca o capcană de prins șoareci. Nu știu dacă și-a pus cineva problema că un astfel de limitator se poate transforma în capcană dacă este undeva la mijloc ca rezistență. Nici nu a stat fix acolo, nici nu s-a rupt astfel încât să avarieze parțial autocarul, a funcționat ca o capcană din filmele cu Tom și Jerry. Exprimarea lui Val Vâlcu este cea mai potrivită pentru a arăta cât de prost a funcționat mecanismul”.

VEZI ȘI: Accident Pasajul Unirii. Titi Aur: Limitatorul de înălțime cred că a fost construit greșit. Un astfel de parapet trebuie să te protejeze, să nu se miște când dai cu mașina în el - https://www.dcnews.ro/accident-pasajul-unirii-titi-aur-limitatorul-de-inaltime-cred-ca-a-fost-construit-gresit-un-astfel-de-parapet-trebuie-sa-te-protejeze-sa-nu-se-miste-cand-dai-cu-masina-in-el_899592.html

Un autocar a fost implicat, vineri, într-un accident grav la Pasajul Unirii, patru persoane fiind încarcerate. Autocarul transporta 47 de persoane, cetăţeni greci. Accidentul s-a produs pe sensul dinspre Tineretului spre Unirii.

S-a deschis dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, a informat Biroul de presă al Brigăzii Rutiere. Cercetările sunt continuate de poliţişti sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

În urma tragediei, o persoană a murit, iar altele au fost ranite.

VEZI ȘI: Paradox cu limitatorul de înălțime ucigaș de la Pasajul Unirii din București - https://www.dcnews.ro/paradox-cu-limitatorul-de-inaltime-ucigas-de-la-pasajul-unirii-din-bucuresti_899608.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel