Liliacul, beneficii nebănuite asupra sănătății. Cum te ajută planta parfumată

Liliacul, beneficii. Liliacul (Syringa vulgaris), pe lângă rolul ornamental, are şi proprietăţi medicinale. Iată ce beneficii îți aduce.

Liliacul, beneficii. Infuzia de liliac poate fi inclusă în tratamentul afecţiunilor hepatice, favorizând eliminerea toxinelor, dar este utilă şi în cazurile de febră crescută. Frunzele de liliac conţin substanţe amare, rezine, glucozoizi şi amidon, care conferă plantei efect antireumatic, stomahic, tonic şi astringent.

Liliacul, beneficii. Preparatele pe bază de liliac sunt recomandate în completarea tratamentului clasic al tulburărilor digestive (balonare, lipsa poftei de mâncare), pentru persoanele care suferă de dureri reumatice, arsuri ale pielii (sub formă de comprese) şi celor care se confruntă cu stări de oboseală, lipsă de energie şi dificultăţi de concentrare, spune Valeriu Ciuculin în cartea „Remedii naturiste", potrivit adevarul.ro. 

Liliacul, beneficii. Aromaterapia cu ulei esenţial de liliac ajută la descongestia căilor nazale, ameliorarea bolilor de rinichi, eliminarea stresului şi a durerilor localizate la coloana vertebrală. Uleiul esenţial de liliac mai este folosit şi pentru eliminarea mirosurilor neplăcute din încăperi, având și un efect relaxant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel