Ligia Deca anunță o creștere istorică pentru salariile profesorilor: 50% în mai puțin de un an

Ligia Deca / Foto: Agerpres
Ligia Deca / Foto: Agerpres

Ligia Deca anunță o creștere istorică pentru salariile profesorilor: 50% în mai puțin de un an.

Ligia Deca, ministrul Educației, a zis:„Sper ca prin creşterea procentuală istorică de peste 50% în medie a salariilor din educaţie, în mai puţin de un an, să atragem din ce în ce mai mulţi tineri profesionişti către cariera didactică”.


„Îmi doresc ca Ministerul Educaţiei să sprijine tot mai mult elevii cu rezultate remarcabile. Începem prin a le oferi elevilor olimpici odată cu intrarea în vigoare a noii legi a învăţământului preuniversitar burse de excelenţă olimpică în cuantum de până la 3.000 lei pe lună”, a mai zis Ligia Deca.

De unde vine procentul de 50%

Mai precis, din ultimele discuții s-a desprins un posibil 20% ca un procent de creștere pentru anul 2024, nefiind încă finalizate discuțiile vizavi de etapele de acordate, ceea ce ar însemna să fie o creștere de peste 50% față de salarizarea care exista înainte de luna iunie a acestui an.

Ligia Deca practic spune că va fi o creștere de peste 50% pe medie a salariilor din învățământ față de ce aveam înainte de luna iunie 2023.

„Cea mai mare creștere salarială în învățământ din ultimele decenii! În 2024, salariile profesorilor vor crește cu 20%, astfel: 13% de la 1 ianuarie și 7% de la 1 iunie. Se va ajunge, astfel, la o majorare de peste 50%, în medie, în timp record de un an!

În plus, vor fi reglate inechitățile salariale în ceea ce privește personalul de conducere din unitățile de învățământ!”, a mai zis recent ministrul Educației.


Declarațiile de astăzi au fost făcute la Gala de premiere a elevilor care au obţinut distincţii la olimpiadele şi concursurile internaţionale, a profesorilor care i-au pregătit şi a unităţilor şcolare de provenienţă ale acestora.

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, luni, cu sindicatele din educaţie și s-a convenit o majorare de 13% în luna ianuarie şi a doua 7% la începutul lunii iunie.

Marcel Ciolacu a declarat, luni seara, că Educaţia va avea în 2024 un „buget record" de 4,1% din PIB şi că aproape 12 miliarde de lei vor fi alocaţi pentru investiţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel