Liga Naţiunilor, statistici care nu s-au mai văzut din anii '50. Anglia şi Italia, în prim-plan

Photo by Riccardo, Pexels
Photo by Riccardo, Pexels

Ultima etapă a meciurilor din Liga Naţiunilor au înregistrat statistici uluitoare pentru lumea fotbalului internaţional. 

Sesiunea de vară a meciurilor din Liga Națiunilor la fotbal masculin s-a încheiat cu o serie de rezultate surprinzătoare, culminând cu înfrângerea suferită de Anglia în fața Ungariei, cu 4-0, pe teren propriu. Ultima etapă disputată, a 4-a, a furnizat câteva recorduri și date statistice interesante.

Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS) a făcut cunoscute câteva din datele statistice inedite ale ultimei etape a Ligii Națiunilor, scrie Mediafax.

Italia şi Anglia, statistici care nu au mai fost înregistrate din anii 50

Italia a pierdut în fața Germaniei (2-5) într-un meci oficial pentru prima dată în istoria acestei rivalități. Scuadra Azzurra nu a pierdut până acum niciunul din cele 9 meciuri oficiale anterioare.

Ultima dată când Italia a primit 5 sau mai multe goluri a fost în 1957, 1-6 într-un amical cu Iugoslavia. În meciurile oficiale, ultima dată s-a întâmplat în 1948, când a pierdut cu 3-5 în fața Danemarcei, la Jocurile Olimpice de la Londra.

Wilfried Gnonto a devenit cel mai tânăr marcator al echipei naționale a Italiei (18 ani și 221 de zile). L-a depășit pe Bruno Nicolè care a marcat 2 goluri într-un meci amical cu Franța (2-2) pe 9 noiembrie 1958, având 18 ani și 258 de zile.

Înfrângerea Angliei, 0-4 acasă cu Ungaria, este cea mai grea înfrângere pe teren propriu din 1928, de la 1-5 cu Scoția și cea mai grea înfrângere pe teren propriu din istorie în meciurile oficiale.

Ungaria este prima echipă care înscrie 4+ goluri într-un meci în deplasare împotriva Angliei din noiembrie 1953, când tot Ungaria a câștigat cu 6-3 pe Wembley.

John Stones a devenit al patrulea jucător englez care a primit cartonaș roșu în Liga Națiunilor (după Harry Maguire, Kyle Walker și Reece James). Nicio altă echipă nu a primit atâtea cartonașe roșii în competiție.

Portugalia, cel mai rapid gol primit din ultimii 21 de ani

Seferovic (Elveția) a marcat un gol la 55 de secunde de la startul meciului cu Portugalia (1-0). Acest gol este cel mai rapid primit de Portugalia în vreun meci, din 14 noiembrie 2001, din amicalul cu Angola de la Lisabona, în care a primit gol la 46 de secunde, și într-un meci oficial de la Cupa Mondială, din 1966, când Coreea de Nord deschidea scorul după 50 de secunde, prin golul lui Pak Seung-Zin.

Erling Haaland a marcat 2 goluri împotriva Suediei (3-2) și a ajuns la 20 de goluri pentru Norvegia (în 21 de meciuri), intrând în topul all-time al celor mai buni 10 marcatori ai Norvegiei (la 21 de ani!).

Memphis Depay l-a egalat pe Klaas-Jan Huntelaar în clasamentul golgheterilor all-time ai Olandei (42 de goluri). Ei împart poziția a 2-a, avându-l în față doar pe Robin van Persie (50). Depay a marcat 23 de goluri în ultimele 23 de meciuri pentru „portocale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel